Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Vanwege vliegtuigproblemen bij Transavia lopen de boekingen terug

Door ANP
schedule 4 min
location_on [xx]km
Vanwege vliegtuigproblemen bij Transavia lopen de boekingen terug
De reissector heeft last van de recente vluchtannuleringen bij met name Transavia. Zowel de luchtvaartmaatschappij zelf als reisorganisatie Sunweb ziet dat terug in een lager aantal boekingen. "Natuurlijk zijn mensen weer wat terughoudender. De coronastuip is weer een beetje terug", zegt een woordvoerder van de geplaagde luchtvaartmaatschappij over de nieuwe onzekerheid.

Volgens Sunweb is er na de meivakantie altijd een kleine dip wat boekingen betreft, maar die is nu groter dan anders. "We hebben wel het idee dat dat door de annuleringen bij Transavia komt. Mensen zijn onzeker, dat merken we ook in de vele vragen die we krijgen via de telefoon", laat een zegsvrouw weten.

Rustigere periode na de meivakantie 

Concurrent Corendon ziet, op een kleine dip na vanwege de inflatie, geen grote bijzonderheden in het boekingsgedrag. Branchevereniging ANVR spreekt van een gebruikelijke rustigere periode zo na de meivakantie, die binnenkort weer verandert in drukte van het lastminuteseizoen. "Daar verwachten we veel van, er is nog voldoende capaciteit", zegt een woordvoerster. Volgens de vereniging was het aantal boekingen de afgelopen tijd nog sterk, mede door het slechte weer in Nederland.

Vluchten schrappen 

Transavia heeft onder andere door de vertraagde komst van leasevliegtuigen en benodigde reparaties te weinig capaciteit voor de drukke voorjaarsperiode. Daardoor moest de KLM-dochter al van duizenden reizigers de vlucht schrappen. De maatschappij maakt dinsdag bekend hoeveel vluchten er in juni uit gaan. KLM maakte donderdag bekend dat het over enkele maanden ook moet schrappen in de vluchten van KLM Cityhopper, het onderdeel dat alleen binnen Europa vliegt.

Prijsvrij Vakanties en D-Reizen, die onder hetzelfde bedrijf vallen, merken ook dat veel mensen "onrustig worden" door problemen bij Transavia en willen omboeken. De capaciteitsproblemen raakten 156 boekingen bij de reisbureaus. Bij 98 boekingen, voor in totaal 256 personen, ging de vakantie helemaal niet meer door omdat er geen alternatieven beschikbaar waren.

Door: ANP 

12 april '24 (12:00)

Defensie wil in gesprek met omwonenden vliegbasis Leeuwarden

Defensie wil praten met omwonenden van vliegbasis Leeuwarden over de geluidsoverlast die F-35 gevechtsvliegtuigen veroorzaken, zegt demissionair minister Kajsa Ollongren. Maar volgens haar blijft er ook altijd overlast in de buurt van een vliegbasis.

09 april '24 (16:30)

ILT ziet meer geluidsmeldingen Schiphol terwijl vloot stiller is

Vliegtuigen worden stiller, terwijl het aantal meldingen over geluidshinder rond Schiphol toeneemt. Dat schrijft de Inspectie Leefomgeving en Transport dinsdag in een rapport.

09 april '24 (10:00)

Boete voor Transavia vanwege oneerlijke behandeling stagiairs

Transavia heeft van de Arbeidsinspectie een boete van ruim 46.000 euro gekregen omdat het in 2021 stagiairs als volwaardige medewerkers inzette. Ook moet de luchtvaartmaatschappij de zestig stagiairs met terugwerkende kracht loon en vakantiebijslag betalen. Dat kost de luchtvaartmaatschappij in totaal 623.000 euro.

04 april '24 (14:30)

Voor het eerst sinds coronapandemie meer vraag naar vliegreizen

De wereldwijde vraag naar vliegreizen is in februari voor het eerst boven het niveau van voor de coronapandemie uitgekomen, maakt de internationale brancheorganisatie voor de luchtvaart IATA bekend.

02 april '24 ( 8:30)

Onderzoek Natuur & Milieu: krimp Schiphol hoeft economie niet te schaden

Schiphol kan tot een op de drie vluchten schrappen zonder directe kosten voor de Nederlandse economie. Dat meldt Natuur & Milieu na onderzoek in opdracht van de milieuorganisatie. Krimp van Schiphol zou onder bepaalde voorwaarden zelfs goed voor de economie kunnen uitpakken.

02 april '24 ( 8:14)

Extra trainingsvluchten boven de Peel

Van dinsdag 2 april tot en met donderdag 4 april 2024 zijn er 's ochtends en 's middags vanuit vliegbasis de Peel extra trainingsvluchten boven de Peel. Daarover bericht de gemeente Deurne.

29 maart '24 ( 7:29)

KLM en Air France nemen vernieuwde Air&Rail Terminal officieel in gebruik

Dinsdag 26 maart 2024 is de volledig gerenoveerde Air&Rail Terminal van Air France en KLM in Brussel-Zuid officieel in gebruik genomen. Daarbij was onder anderen KLM-CEO Marjan Rintel aanwezig. Dat meldt KLM.

28 maart '24 (15:30)

Dreigingsgevaar: reisadvies voor Frankrijk van groen naar geel

Het reisadvies voor Frankrijk gaat van groen naar geel. Dat betekent dat reizen naar Frankrijk mogelijk is, maar dat reizigers in het hele land extra alert moeten zijn. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken donderdag.

28 maart '24 (13:48)

ILT controleert vanaf zondag misbruik slots op Schiphol

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) begint vanaf zondag met het controleren van vluchten op Schiphol om te zien of ze misbruik maken van toegewezen start- en landingsrechten, zogeheten slots. De focus ligt op de sector general aviation, die recreatieve luchtvaart, privéjets en niet-commerciële zakelijke luchtvaart omvat. De Inspectie let vooral op het ongeoorloofd uitvoeren van nachtvluchten, met het oog op geluidsoverlast voor omwonenden.

26 maart '24 (11:45)

Schiphol mag verliezen door corona doorberekenen aan maatschappijen

Schiphol mag verliezen uit de coronaperiode doorberekenen in de tarieven voor luchtvaartmaatschappijen die de luchthaven gebruiken. Luchtvaartbedrijven klagen al een tijdlang over de sterk gestegen havengelden. Voor de rechter betoogden ze dat de met 37 procent verhoogde prijzen buitensporig zijn. Maar het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) oordeelt dat er van onredelijke tarieven geen sprake is.