Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Passagiers easyJet kunnen hun koffer een avond voor hun vlucht op Schiphol afgeven

Door ANP
schedule 3 min
location_on [xx]km
Passagiers easyJet kunnen hun koffer een avond voor hun vlucht op Schiphol afgeven
Luchtvaartmaatschappij easyJet biedt reizigers sinds maandag de mogelijkheid om hun bagage een avond voor hun vlucht op Schiphol af te leveren. Het betreft koffers en tassen die mee moeten op vluchten die voor 08.00 uur vertrekken. Daarmee kunnen reizigers in de vroege ochtend tijd besparen, betoogt easyJet.

Mensen kunnen tussen 19.00 uur en 20.30 uur op de luchthaven terecht als zij gebruik willen maken van de gratis service. Door dat te doen kunnen zij de volgende ochtend bij aankomst op Schiphol direct doorlopen naar de beveiligingscontrole. "Met de introductie van deze service verwachten we dat mensen met een vroege ochtendvlucht ontspannen en vlot bij de gate kunnen aankomen", legt manager van easyJet Nederland William Vet uit.

Doorstroom 

Mogelijk helpt de dienst ook voor de doorstroom op Schiphol, waar vorig jaar vaak sprake was van lange rijen. De luchtvaartmaatschappij biedt de dienst ook al aan op luchthavens van Manchester, Bristol, Edinburgh, Berlijn en Londen Gatwick. Op Schiphol gaat het in eerste instantie om een proef van iets meer dan een maand. Als die bevalt, wil easyJet de service gedurende de zomermaanden doorzetten.

Koffer tegen betaling thuis ophalen 

TUI ontziet reizigers op een andere manier van gesleep met koffers op luchthavens. De reisorganisatie kondigde vorige week aan vanaf deze maand tegen betaling bagage thuis op te halen. Daarvoor werkt TUI samen met Bagpoint, een bagage-afleverbedrijf. "Een comfortabele start van de vakantie die het bovendien makkelijker maakt om met het openbaar vervoer naar de luchthaven te komen", aldus de reisorganisatie.

Door: ANP 

01 december '23 ( 8:45)

Staatssecretaris Gunay Uslu stopt en keert terug naar Corendon

Demissionair staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) zet vandaag een punt achter haar huidige Haagse functie en gaat vanaf 11 december 2023 aan de slag als CEO van reisorganisatie en luchtvaartmaatschappij Corendon. Zij volgt Steven van der Heijden op. Dat meldt Corendon.

28 november '23 (20:45)

Transavia moet nog even wachten op komst eerste Airbus

De komst van de eerste Airbus van Transavia heeft vertraging opgelopen. De luchtvaartmaatschappij meldt dat het nieuwe toestel door een nog onbekende oorzaak beschadigd is geraakt. Transavia zou de Airbus A321neo, die al gereed was voor gebruik, begin december ophalen uit Hamburg.

26 november '23 (15:30)

Pieter van Oord nieuwe topman Schiphol

Schiphol heeft in Pieter van Oord een opvolger gevonden voor de tijdelijke topman van de luchthavengroep Ruud Sondag. Hij komt over van de maritiem dienstverlener Van Oord, bekend van bijvoorbeeld baggerklussen en het leggen van kabels voor windparken op zee.

24 november '23 (11:00)

Nederlanders mogen in 2024 halve maand visumvrij reizen in China

Nederlanders hoeven het komende jaar geen visum meer aan te vragen voor een bezoek aan China van maximaal vijftien dagen. Het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken maakte bekend dat burgers uit Nederland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en Maleisië vanaf 1 december geen visum meer nodig hebben om door China te reizen.

22 november '23 ( 9:00)

Air France-KLM mag Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS overnemen

Een faillissementsrechtbank in New York heeft een reddingsplan voor de noodlijdende Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS goedgekeurd. Hierdoor wordt Air France-KLM samen met investeerder Castlelake de nieuwe eigenaar van SAS.

21 november '23 (17:00)

Winkelbedrijf Kappé wordt overgenomen door Schiphol

Schiphol neemt winkelbedrijf Kappé begin volgend jaar over. Daarvoor hebben beide partijen een principeovereenkomst gesloten. Het gaat om het verwerven van alle aandelen van het familiebedrijf met in totaal vijftien winkels op de luchthaven. Kappé verkoopt onder meer parfums, zonnebrillen en cosmetica.

20 november '23 (15:15)

In oktober veel meer reizigers op Schiphol

Het aantal vliegtuigpassagiers op Schiphol is afgelopen maand fors doorgegroeid. Een van de grootste luchthavens van Europa had in oktober 5,8 miljoen reizigers, wat 18 procent meer is dan vorig jaar. In september ging het nog om een stijging van 11 procent vergeleken met een jaar eerder.

20 november '23 ( 6:00)

Interim-topman Sondag van Schiphol waarschuwt voor nog meer krimp

Interim-topman Ruud Sondag van Schiphol vreest dat het besluit om de krimp van de luchthaven op te schorten uiteindelijk zal leiden tot nog minder vluchten dan in het krimpplan was voorgesteld, onder meer door juridisch getouwtrek. "Er zijn partijen die zeggen: onder de 400.000", zo reageert hij in Nieuwsuur voor het eerst op het besluit van minister Mark Harbers (Infrastructuur) om het plan voorlopig in de ijskast te zetten. "Daar wil ik voor waarschuwen."

17 november '23 (13:30)

Vanaf volgend jaar vliegen vliegtuigen op luchthaven Rotterdam deels op biobrandstof

Vliegtuigen die tanken op Rotterdam The Hague Airport vliegen vanaf volgend jaar niet alleen op kerosine, maar ook voor een klein deel op duurzame brandstof, meldt het vliegveld. Die biobrandstof wordt gemaakt van afvaloliën en -vetten. Vanaf volgend jaar wordt 2 procent van de brandstof op de luchthaven bijgemengd met de duurzame brandstof en het vliegveld wil dit komende jaren verhogen tot 14 procent in 2030.

15 november '23 (11:45)

Gemeente Amsterdam teleurgesteld over opschorten besluit krimp Schiphol

De gemeente Amsterdam laat weten teleurgesteld te zijn over het besluit van het kabinet om de geplande krimp van vluchten op Schiphol op te schorten. Dat besluit maakte demissionair minister Mark Harbers (Infrastructuur) dinsdag bekend. Eerder was het plan om volgende zomer het aantal vliegbewegingen te laten krimpen naar 460.000. Dat is nu op de lange baan geschoven uit angst voor grote juridische bezwaren vanuit de Verenigde Staten en Europa.