Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Eigenaar British Airways positiever na sterke ticketverkoop

Door ANP
schedule 3 min
location_on [xx]km
Eigenaar British Airways positiever na sterke ticketverkoop
British Airways-eigenaar IAG is positiever geworden over de winst dit jaar, na een sterk eerste kwartaal. Volgens het luchtvaartconcern, waartoe ook het Spaanse Iberia behoort, gaat het vooralsnog goed met de ticketverkoop voor de zomer, terwijl het winterseizoen beter was dan verwacht. De capaciteit in de belangrijkste markten voor de onderneming zou ook weer terug zijn op het niveau van voor de coronapandemie.

IAG verwacht nu met zijn bedrijfswinst, die is gecorrigeerd voor bijvoorbeeld belastingen, aan de bovenkant van een eerder gestelde bandbreedte tussen de 1,8 miljard en 2,3 miljard euro uit te komen. Dat zou kunnen neerkomen op een winstsprong van wel 90 procent vergeleken met vorig jaar. In het eerste kwartaal bedroeg dit resultaat 9 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar ging nog 718 miljoen euro verlies in de boeken.

Lagere brandstofprijzen

De winst in het eerste kwartaal is een opsteker volgens IAG. De eerste drie maanden van het jaar zijn voor veel luchtvaartmaatschappijen namelijk verliesgevend omdat er dan doorgaans minder mensen reizen. IAG dankt het sterke resultaat naar eigen zeggen ook aan lagere brandstofprijzen, waardoor het bedrijf hieraan minder geld kwijt was.

Zomerboekingen 

De positieve vooruitzichten van IAG zijn in lijn met de prognoses van andere grote luchtvaartmaatschappijen in Europa. Lufthansa, easyJet en Ryanair hebben allemaal gewezen op bemoedigende ontwikkelingen wat betreft de zomerboekingen. Consumenten lijken bereid om veel geld aan reizen en vakanties uit te geven, ondanks de hoge inflatie en onzekere economische vooruitzichten. Ook de markt voor zakenreizen trekt langzaamaan weer wat aan.

Door: ANP 

19 juli '24 (13:45)

Ook vertraging op Eindhoven Airport door computerstoring

De drukte en vertraging op Eindhoven Airport als gevolg van de wereldwijde computerstoring lopen op. In de vertrekhal van het vliegveld staan volgens een woordvoerster lange rijen en veel inkomende en uitgaande vluchten hebben ruim een uur vertraging. "De situatie is onder controle, maar nog niet opgelost", klinkt het.

19 juli '24 (11:15)

Zeer grote drukte op Schiphol door computerstoring

Op Schiphol hebben passagiers veel last van de wereldwijde computerstoring, die onder meer de luchtvaart heeft getroffen. Volgens een ANP-verslaggever is het vooral druk in vertrekhal 3, met lange rijen, en wordt omgeroepen dat door de storing vluchten kunnen uitvallen of vertraging oplopen. De storing lijkt vooral vertrekkende vluchten te raken, want op de borden staat dat een aantal vertrekkende vluchten vertraging heeft.

19 juli '24 (11:00)

Inchecken Rotterdam The Hague Airport onmogelijk door storing

Rotterdam The Hague Airport ondervindt grote problemen door de wereldwijde computerstoring. Volgens een woordvoerder van de luchthaven is het op dit moment niet mogelijk voor de meeste passagiers om in te checken.

19 juli '24 ( 9:00)

Meerdere internationale vluchten aan de grond door computerstoringen

In Nederland en over de rest van de wereld worden door internationale media computerstoringen gemeld. Dat lijkt te maken te hebben met problemen bij het cyberbeveiligingsbedrijf CrowdStrike, meldt de Australische regering. Ook meerdere internationale vluchten moeten aan de grond blijven door de storing.

18 juli '24 (14:45)

Marechaussee Schiphol verstrekt deze zomer meer nooddocumenten

De Koninklijke Marechaussee op Schiphol ziet deze zomervakantie vooral drukte bij het verstrekken van nooddocumenten. Volgens een woordvoerder is het drukker dan vorig jaar, omdat veel paspoorten dit jaar aflopen. "Het is druk, maar het verloopt over het algemeen goed. We zien geen extremen."

16 juli '24 (13:45)

Onderzoek provincie Zuid-Holland naar andere bestemming vliegveld Rotterdam

De provincie Zuid-Holland laat onderzoeken wat het betekent als het vliegveld van Rotterdam wordt omgevormd tot een bedrijventerrein, een recreatie- of natuurgebied of een woningbouwlocatie. Zuid-Holland zoekt hiervoor een gerenommeerd bureau op het gebied van maatschappelijke kosten-batenanalyse. Het onderzoek moet eind dit jaar beginnen en Zuid-Holland hoopt in de winter van 2025 de resultaten te kunnen presenteren.

16 juli '24 (11:45)

Meer Nederlandse bloemenexport naar Oost-Europa

De Nederlandse export van bloemen is in de eerste helft van 2024 met 5 procent gegroeid tot een waarde van 2,5 miljard euro, meldt de Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijproducten (VGB). In het eerste kwartaal bleef het aantal verkochte bloemen nog vrijwel onveranderd ten opzichte van een jaar geleden. Volgens VGB-directeur Matthijs Mesken lijkt vooral de afzet naar Oost-Europese landen de groeimotor van de sector te zijn.

16 juli '24 ( 8:11)

Meer lastminuteboekingen naar zon bij Corendon

Donderdag 11 juli 2024, een dag na de uitschakeling van Oranje tijdens het Europees kampioenschap voetbal, steeg bij Corendon het aantal lastminuteboekingen naar zonnige bestemmingen met een kwart ten opzichte van 2023. Dat meldt Corendon.

12 juli '24 (11:15)

Vakantieboekingen volgens ANVR in eerste helft 2024 met zes procent gestegen

Nederlanders zoeken vanwege het slechte weer dit jaar veel vaker de zon op. Reisbranchevereniging ANVR zag het aantal boekingen de eerste helft van dit jaar met 6 procent stijgen.

12 juli '24 (11:00)

Hoge Raad: kabinet kan niet zomaar vluchten op Schiphol minderen

Het kabinet kan niet zomaar het aantal vluchten beperken op Schiphol, want bij plannen daartoe moet op grond van Europese regels een speciale procedure worden gevolgd. Dat heeft de Hoge Raad geoordeeld. De tijdelijke maatregel waarmee het vorige kabinet het aantal vluchten op Schiphol wilde inkrimpen, voldeed daardoor niet aan de eisen.