Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Eigenaar British Airways positiever na sterke ticketverkoop

Door ANP
schedule 3 min
location_on [xx]km
Eigenaar British Airways positiever na sterke ticketverkoop
British Airways-eigenaar IAG is positiever geworden over de winst dit jaar, na een sterk eerste kwartaal. Volgens het luchtvaartconcern, waartoe ook het Spaanse Iberia behoort, gaat het vooralsnog goed met de ticketverkoop voor de zomer, terwijl het winterseizoen beter was dan verwacht. De capaciteit in de belangrijkste markten voor de onderneming zou ook weer terug zijn op het niveau van voor de coronapandemie.

IAG verwacht nu met zijn bedrijfswinst, die is gecorrigeerd voor bijvoorbeeld belastingen, aan de bovenkant van een eerder gestelde bandbreedte tussen de 1,8 miljard en 2,3 miljard euro uit te komen. Dat zou kunnen neerkomen op een winstsprong van wel 90 procent vergeleken met vorig jaar. In het eerste kwartaal bedroeg dit resultaat 9 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar ging nog 718 miljoen euro verlies in de boeken.

Lagere brandstofprijzen

De winst in het eerste kwartaal is een opsteker volgens IAG. De eerste drie maanden van het jaar zijn voor veel luchtvaartmaatschappijen namelijk verliesgevend omdat er dan doorgaans minder mensen reizen. IAG dankt het sterke resultaat naar eigen zeggen ook aan lagere brandstofprijzen, waardoor het bedrijf hieraan minder geld kwijt was.

Zomerboekingen 

De positieve vooruitzichten van IAG zijn in lijn met de prognoses van andere grote luchtvaartmaatschappijen in Europa. Lufthansa, easyJet en Ryanair hebben allemaal gewezen op bemoedigende ontwikkelingen wat betreft de zomerboekingen. Consumenten lijken bereid om veel geld aan reizen en vakanties uit te geven, ondanks de hoge inflatie en onzekere economische vooruitzichten. Ook de markt voor zakenreizen trekt langzaamaan weer wat aan.

Door: ANP 

09 december '23 ( 9:45)

Probleem vliegschema Schiphol opgelost

Nadat er de afgelopen dagen veel vluchten van en naar Schiphol werden geannuleerd door slechte weersomstandigheden, zijn de problemen in het vliegschema zaterdag opgelost. "We hebben een normale dag vandaag, er wordt gevlogen zoals gepland", zegt een woordvoerster van de luchthaven.

08 december '23 ( 9:11)

Wiebe Draijer nieuwe voorzitter raad van commissarissen KLM

Wiebe Draijer volgt Cees 't Hart op als voorzitter van de raad van commissarissen van KLM. Woensdag 24 april 2024 moeten aandeelhouders tijdens de aandeelhoudersvergadering hiermee nog wel akkoord gaan. Dat meldt KLM.

07 december '23 (15:30)

Dichte mist: tientallen vluchten geannuleerd op Schiphol

Op Schiphol zijn tientallen vluchten geannuleerd vanwege de dichte mist en de lage temperaturen. Vooral veel vluchten van KLM, van de luchtvaartmaatschappijen de grootste gebruiker van het vliegveld, gaan niet door.

06 december '23 (12:15)

IATA: wereldwijde luchtvaartindustrie zal in 2024 recordaantal passagiers vervoeren

De wereldwijde luchtvaartindustrie zal volgend jaar naar verwachting een recordaantal van 4,7 miljard passagiers vervoeren. Dat stelt de internationale luchtvaartorganisatie IATA. Daarmee zou het oude record van 4,5 miljard passagiers uit 2019, het jaar voor de coronapandemie, worden verbroken.

06 december '23 ( 9:15)

Recordjaar voor reisconcern TUI

Reisconcern TUI heeft het afgelopen jaar een recordomzet geboekt. Na het einde van de coronacrisis profiteerde de Duitse vakantieaanbieder van de opleving van het toerisme. Dat zorgde na jaren van verliezen ook weer voor een nettowinst.

05 december '23 ( 9:15)

Winterweer: meeste vluchten tussen Schiphol en München geannuleerd

De meeste vluchten tussen Schiphol en München zijn dinsdag geannuleerd, meldt een woordvoerder van de luchthaven. Het gaat om in totaal zestien vluchten van en naar de Zuid-Duitse plaats. Volgens de zegsman vervallen woensdag vooralsnog twee vluchten. Aanleiding is het winterweer in München, waardoor het vliegverkeer op de luchthaven al enkele dagen stilligt.

04 december '23 (11:45)

Bijna evenveel passagiers op Europese luchthavens als voor corona

De passagiersaantallen op Europese luchthavens zijn in oktober gestegen tot bijna het niveau van voor de coronacrisis. Dat meldt ACI Europe, de koepelorganisatie van luchthavens in Europa. Het passagiersverkeer lag die maand slechts 1,7 procent lager dan in oktober 2019, toen de pandemie nog moest beginnen.

01 december '23 ( 8:45)

Staatssecretaris Gunay Uslu stopt en keert terug naar Corendon

Demissionair staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) zet vandaag een punt achter haar huidige Haagse functie en gaat vanaf 11 december 2023 aan de slag als CEO van reisorganisatie en luchtvaartmaatschappij Corendon. Zij volgt Steven van der Heijden op. Dat meldt Corendon.

28 november '23 (20:45)

Transavia moet nog even wachten op komst eerste Airbus

De komst van de eerste Airbus van Transavia heeft vertraging opgelopen. De luchtvaartmaatschappij meldt dat het nieuwe toestel door een nog onbekende oorzaak beschadigd is geraakt. Transavia zou de Airbus A321neo, die al gereed was voor gebruik, begin december ophalen uit Hamburg.

26 november '23 (15:30)

Pieter van Oord nieuwe topman Schiphol

Schiphol heeft in Pieter van Oord een opvolger gevonden voor de tijdelijke topman van de luchthavengroep Ruud Sondag. Hij komt over van de maritiem dienstverlener Van Oord, bekend van bijvoorbeeld baggerklussen en het leggen van kabels voor windparken op zee.