Normal_persbericht_bringly

De Amsterdamse startup Bringly is een samenwerking aangegaan met Fietskoeriers.nl en Cycloon om duurzame bezorgingen vanuit lokale Amsterdamse winkels mogelijk te maken. Op deze manier kunnen lokale ondernemers hun producten dezelfde middag laten ophalen en 's avonds laten thuisbezorgen bij de consument. Dit gebeurt volledig CO2-neutraal door het inzetten van fietskoeriers. Dit meldt Bringly.

Via de app van Bringly kunnen lokale winkeliers fietskoeriers inzetten in de last mile om producten dezelfde middag op te laten halen tussen 14.00 en 17.00 en dezelfde avond tussen 18.00 en 22.00 te bezorgen bij de consument. Door 's avonds te bezorgen wordt er een afleverpercentage van 98 procent geclaimd bij de eerste bezorgpoging. "Door de fietskoeriers van Fietskoeriers.nl ook in te zetten voor lokale winkels kunnen zij dezelfde dag nog thuisbezorgen bij de klant. De fietskoerier fietst namelijk tóch al rond. Met deze samenwerking verdelen we de bestaande stadsdistributie efficiënter en verminderen we de CO2-uitstoot", aldus oprichter Rajiv Laigsingh.

De lokale winkels hebben vaak een kortere bezorgafstand tot de klant dan de grote webwinkels. Dit betekent dat er geen extra bestelbus vanaf een afgelegen distributiecentrum nodig is. Door fietskoeriers in te zetten wordt de behoefte naar CO2-uitstotende bestelbussen verminderd.

Lokale winkels

Laigsingh wil lokale winkeliers steunen met het platform: "Zij kunnen hun fysieke winkel inzetten als lokaal distributiecentrum met een duurzame en snelle bezorging. Lokale items worden dezelfde dag thuisbezorgd zonder dat de drukke consument naar de fysieke winkel hoeft. Tijdens de pilot zagen we positieve resultaten bij onder andere kledingwinkels, stomerijen, apotheken en plantenwinkels." Laigsingh hoopt dat grotere retailers met een fysieke winkel dit voorbeeld zullen gaan volgen.

Door: Nationale Transportgids