Normal_containerschip__vrachtschip

Meelunie, wereldwijde leverancier van plantaardige ingrediënten, en het GoodShipping Program hebben hun krachten gebundeld om Meelunie's zeevracht naar Azië te verduurzamen. Dankzij de samenwerking zal jaarlijks zo'n 340 ton CO2-uitstoot voorkomen worden op Meelunie’s oudste handelsroute naar Azië. Dit meldt GoodShipping.

Het besluit is onderdeel van een breder plan van Meelunie om in de nabije toekomst een duurzame en CO2-neutrale supply chain te realiseren. Dat gebeurt op een moment dat steeds meer aanbieders van vracht hun verantwoordelijkheid nemen wat betreft het verminderen van de klimaatimpact als gevolg van verschepingen. In samenwerking met het GoodShipping Program begint Meelunie hiermee door de jaarlijkse zeevracht naar Hong Kong te verduurzamen middels duurzame biobrandstoffen van GoodFuels Marine, biobrandstof leverancier en het bedrijf achter het GoodShipping Program.

Emissiereductie

Het GoodShipping Program werkt voor de scheepvaart met een duurzame tweede generatie biobrandstoffen, die gemaakt worden van afvalstromen zoals afgewerkt frituurvet en een residu uit de houtindustrie. Dit type brandstof leidt tot een emissiereductie van 83 procent vergeleken met de fossiele equivalent en bevat vrijwel geen andere giftige stoffen zoals zwavel. Bovendien zijn geen technische aanpassingen aan de motoren nodig.

Meelunie's beslissing om zich aan te sluiten bij het GoodShipping Program volgt op die van andere vrachteigenaren die al eerder klant werden het programma, zoals IKEA, Tony's Chocolonely, Ace & Tate en Blygold International.

Door: Nationale Transportgids