Nog niet gestemd? Dit zeggen de partijen over transport

Op deze verkiezingsdag zijn de stembureaus tot en met 21.00 uur vanavond geopend. Ben je werkzaam in de transportwereld en heb je nog geen keuze gemaakt? Lees dan wat de standpunten zijn van de grootste partijen op het gebied van wegtransport, scheepvaart, spoorstransport en luchtvaart. De redactie van Nationale Transportgids maakte per sectie een duidelijk overzicht. 

Voor de verschillende overzichten keek de redactie van de Nationale Transportgids naar de partijen die op dit moment al zetels hebben in de Tweede Kamer. 

Wegtransport

De ene partij pleit voor minder asfalt, een ander wil terug naar 130 km/u en weer een ander wil verkeer en vervoer zwaarder belasten. Lees hier alle politieke standpunten terug over wegtransport. 

Scheepvaart

Het algemene beeld laat zien dat partijen vooral toe willen naar een duurzamere scheepvaart. Hier lees je alle standpunten uit de verkiezingsprogramma's over scheepvaart terug. 

Spoortransport

De plannen voor het spoortransport in Nederland zijn divers. De een pleit voor een Lightrail in de randstad, de ander wil dat de Lelylijn naar Groningen er komt en weer een ander is voor een noordtak van de Betuwelijn. Lees hier alle standpunten terug. 

Luchtvaart

Ook op het gebied van luchtvaart hebben de meeste partijen een duidelijke mening. De een pleit voor het terugbrengen van nachtvluchten, een ander wil dat Lelystad Airport niet opengaat en weer een ander pleit voor een nieuwe luchthaven in de Noordzee. Weten welke partij aansluit bij uw ideeën. Hier lees je alle standpunten terug. 

Door: Nationale Transportgids