NTG Goederentransport nieuws

Logo_rss_entry-228045

Consumentenclub België daagt Air France-KLM


BRUSSEL (ANP) - De Belgische consumentenorganisatie Test-Aankoop spant in België een rechtszaak aan tegen Air France-KLM, omdat de luchtvaartmaatschappij passagiers ,,nodeloos op kosten jaagt’’. Passagiers die een deel van hun ticket niet hebben gebruikt, mogen niet aan boord zonder extra te betalen, aldus Test-Aankoop. ,,Een onrechtvaardige pra...

Logo_rss_entry-228059

VDL Nedcar: staking zet band met BMW op spel


BORN (ANP) - Bij autofabriek VDL Nedcar staat het partnerschap met BMW op het spel als medewerkers weer gaan staken. Dat heeft directeur Paul van Vuuren gezegd op bijeenkomsten met het personeel, zo bevestigt een woordvoerder na berichtgeving van 1Limburg.

Logo_rss_entry-228024

Eerste laadpaal met AED staat in Delft


DELFT (ANP) - Een oplaadpaal voor elektrisch rijden die is uitgerust met een Automatische Externe Defibrillator (AED). Delft heeft sinds dinsdagochtend de wereldprimeur van deze levensreddende uitvinding.

Logo_rss_entry-227768

Boeing en Airbus halen trits deals binnen


FARNBOROUGH (ANP) - Vliegtuigbouwers Boeing en Airbus hebben op de grote luchtvaartshow van Farnborough beide miljardendeals aangekondigd. De luchtvaartshow wordt veelal gebruikt als het toneel om grote bestellingen wereldkundig te maken en duurt nog de hele week.

Logo_rss_entry-227940

Olieprijzen nemen duikvlucht


AMSTERDAM (ANP) - De olieprijzen zijn maandag hard omlaaggegaan. Handelszorgen en vooral berichten dat oliegrootmacht Saudi-Arabië bereid is meer olie te leveren aan klanten in Azië zetten de markt onder druk.

Logo_rss_entry-227972

Europese autoverkopen trekken aan


BRUSSEL (ANP) - De verkoop van nieuwe personenauto's in de Europese Unie is in juni met 5,2 procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Een maand eerder namen de autoverkopen nog nauwelijks toe. Dat meldt brancheorganisatie ACEA.

Logo_rss_entry-227976

'Volledig zelfrijdende auto nog ver weg'


AMSTERDAM (ANP) - Een volledig zelfrijdende auto kan nog tientallen jaren op zich laten wachten. Dat blijkt uit bestudering van verschillende onderzoeken door de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) en branche-organisatie RAI Vereniging. Vooral de stap naar volledig autonoom rijden vergt veel ontwikkeltijd vanwege de co...

Logo_rss_entry-227979

TomTom kijkt positiever vooruit


AMSTERDAM (ANP) - Navigatiedienstverlener TomTom is positiever gestemd over financiële prestaties dit jaar. Het bedrijf verhoogde zijn eigen omzet- en winstverwachting, na een tweede kwartaal waarin de cijfers weer hoger uitvielen dan door kenners voorzien. Vooral de diensten aan de auto-industrie brachten meer geld in het laatje. 

Logo_rss_entry-227849

Wereldhavendagen in teken van 'energize'


ROTTERDAM (ANP) - Het thema van de Wereldhavendagen in Rotterdam, begin september, is 'energize'. Veel activiteiten zijn dan ook gericht op schone energie. De 41e editie is volgens de organisatie omvangrijker dan ooit, met 110 deelnemers. Er worden honderdduizenden bezoekers verwacht die komen kennismaken met de Rotterdamse haven, aan de hand va...

Logo_mbh-transport-man-01

Zes MAN TGX trucks voor MBH Transport


 BARENDRECHT - "Betrouwbaarheid gaat verder dan alleen een truck die heel blijft. Het is ook mooi dat de dealer servicegericht is en daarbij zijn beloften en toezeggingen compleet waar maakt", aldus Abdullah Hakan, één 

Logo_rss_entry-227805

Bol.com start uitbreiding distributiecentrum in Waalwijk


Amper een jaar naar de opening is Bol.com alweer uit haar jasje gegroeid. De eerste helft van 2019 start de bouw van de uitbreiding in Waalwijk. Naast de plek waar in 2017 het bestaande dc is opgeleverd. In totaal staat er straks 100.000 m2 aan ruimte vanwaaruit de pakketjes worden verzonden. 

Logo_rss_entry-227768

Boeing trapt luchtvaartshow af met flinke order


FARNBOROUGH (ANP) - De Amerikaanse vliegtuigfabrikant Boeing heeft de grote luchtvaartshow van Farnborough afgetrapt met een miljardenorder van DHL. Het logistieke concern koopt veertien vrachtvliegtuigen van het type 777 bij de Amerikanen. Daarmee is volgens de cataloguswaarde een bedrag gemoeid van omgerekend 4 miljard euro. Meestal weten bedr...

Logo_rss_entry-227457

Acties in de maak bij Ryanair


AMSTERDAM (ANP) - Piloten van Ryanair in Nederland leggen binnenkort mogelijk het werk neer. Onderhandelingen over een nieuwe cao tussen de prijsvechter en pilotenvakbond VNV zitten muurvast. Om de boel in beweging te krijgen, dreigt VNV nu met acties.

Logo_gls-5

Vijf nieuwe DAF's voor GLS Netherlands Vianen


 VIANEN - GLS Netherlands vestiging Vianen heeft vijf nieuwe DAF CF340 FT trekkers in gebruik genomen. De nieuwe trekkers zijn in samenspraak met de chauffeurs samengesteld; wendbaar, goede instap, ruime comfortabele cabine, 

Logo_rss_entry-227381

Chauffeurs overtreden massaal rustregeling


Vrachtwagenchauffeurs brengen nog vaak hun verplichte rusttijd door in de cabine. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft in het eerste half jaar van dit jaar 103 boetes uitgeschreven voor dit vergrijp. 

Logo_paal_s_poor_bevestigen

Vanaf maandag 9 dagen geen treinverkeer tussen Eindhoven en Roermond


 Aanstaande maandag starten de werkzaamheden tussen Eindhoven en Roermond voor het in werking stellen van de nieuwe treinbeveiliging. Ook worden er delen van het spoor vernieuwd rondom Weert. Tot en met dinsdag 24 juli rijden er geen treinen maar NS-bussen. 

NTG Goederentransport Informatie

NTG Video

Fokker Services in problemen door minder onderhoud


NTG Nieuwsoverzicht