Groningers hebben na de vakantie weer meer spitstreinen om in te reizen

Door Redactie Nationale Transportgids
2 min
In de provincie Groningen rijden er na de zomervakantie weer meer treinen in de spits. Door een gebrek aan personeel reden er de afgelopen maanden veel minder treinen dan gebruikelijk. Na de zomer komen de reismogelijkheden weer enigszins op gang. Dit meldt RTV Noord. 

De personeelstekorten in Arrivatreinen zijn onder meer veroorzaakt door de coronapandemie. Maar ook de late vergunningen voor nieuwe machinisten, zorgden voor tekorten op het spoor. Dan zijn er nog de Arriva-medewerkers die vanwege betere arbeidsvoorwaarden bij NS weggingen.

Sneltrein naar Winschoten

Onder meer de sneltrein naar Winschoten rijdt vanaf eind augustus weer iedere ochtend- en middagspits. De afgelopen maanden werd die uit de dienstregeling gehaald vanwege het personeelstekort. Tussen Warffum en Groningen rijden er ’s ochtends en ’s middags ook weer meer treinen, zodat de scholieren en studenten ook weer optimaal gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer.

Reizigers moeten er de komende tijd wel rekening mee houden dat treinen blijven uitvallen, maar dat zal niet meer gebeuren tijdens de spitsuren.

Door: Nationale Transportgids / Johanne Levinsky