A4 dicht tussen Markiezaat en Belgische grens na ongeval met vrachtwagens

Door Redactie Nationale Transportgids
4 min
Twee vrachtwagen zijn vanochtend met elkaar in botsing gekomen op de A4 tussen Markiezaat en de Belgische grens. Het ongeluk gebeurde om 7.00 uur toen één van de twee betrokken vrachtwagens stil stond op de vluchtstrook en werd aangereden. Dit meldt Rijkswaterstaat.

Bij de aanrijding kwam titaniumdioxide-poeder vrij waarmee een van de vrachtwagens was geladen. Titaniumdioxide is een mineraal dat UV-stralen weerkaatst en daarom als zonbescherming wordt ingezet en veelal in zonnebrandcrème zit.

Door de aanwezigheid van het poeder besloot Rijkswaterstaat de weg volledig af te sluiten vanaf knooppunt Markiezaat richting de Belgische grens. Ook werd de ZOAB-cleaner opgeroepen om het wegdek te reinigen. 

Omleiding

Voor het verkeer richting de Belgische grens is een omleiding ingezet vanaf knooppunt Markiezaat. Het verkeer kan de borden Breda volgen en rijden over de A58, A16 en E19. Rijkswaterstaat verwacht dat de weg rond 13.00 uur kan worden vrijgegeven als de bergingswerkzaamheden zijn afgerond. 

De #A4 is dicht tussen Markiezaat en de Belgische grens na een ongeluk tussen twee vrachtwagens. De ZOAB-cleaner is onderweg om het wegdek schoon te maken. We verwachten nog enkele uren bezig te zijn.

Richting Antwerpen? Volg dan vanaf knp. Markiezaat Breda (A58, A16, E19). pic.twitter.com/xgxkjHfzL0

— Rijkswaterstaat Verkeersinformatie (@RWSverkeersinfo) October 25, 2021

Door: Nationale Transportgids
Beeld: Rijkswaterstaat - 
@Wis_Jeroen