Defecte vrachtwagen zorgt voor flinke vertraging op A15

Door Redactie Nationale Transportgids
3 min
Een vrachtwagen met pech heeft vanochtend voor een flinke vertraging gezorgt op de A15 richting Ridderkerk. Door het incident was er maar één rijstrook beschikbaar. Inmiddels is de vrachtwagen van de weg gehaald en neemt de vertraging af. Dit meldt Rijkswaterstaat.

De A15 richting Ridderkerk is een omleidingsroute vanwege de wegwerkzaamheden op de A12 richting Den Haag. De vertraging op de A15 zorgde om 8.40 uur voor ruim een uur oponthoud tussen Leerdam en Sliedrecht-West (17 kilometer). Bovendien was omleiden niet mogelijk door meerdere ongevallen en drukte in de regio Rotterdam. 

Weg vrijgegeven

Even voor tien uur is de vrachtwagen is van de weg gehaald en kon de A15 weer worden vrijgegeven. Rijkswaterstaat geeft aan dat de vertraging langzaam afneemt. 

⚠ | Door een defecte vrachtwagen is het aanschuiven op de #A15 richting Ridderkerk bij Sliedrecht-West. De rechterrijstrook is afgesloten, de vertraging is 45 minuten. Ook is het drukker door omrijdend verkeer vanwege werkzaamheden aan de A12. pic.twitter.com/8erfbURTi9

— Rijkswaterstaat Verkeersinformatie (@RWSverkeersinfo) September 29, 2021

Door: Nationale Transportgids
Beeld: Rijkswaterstaat