Volgens Babboe rond Pasen meer duidelijkheid over terugroepen bakfietsen

Door ANP
1 min
Mensen met een bakfiets van Babboe krijgen rond Pasen meer duidelijkheid over de modellen die het bedrijf moet terugroepen, meldt een woordvoerster van moederbedrijf Accell. Ruim een maand geleden maakte de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) bekend dat de meeste modellen moeten worden teruggeroepen omdat de veiligheidsrisico's van de fietsen te groot zijn. Tot nu toe heeft Babboe alleen de modellen CITY, CITY E, MINI en MINI E teruggeroepen.

Babboe riep gedupeerde klanten met deze modellen een maand geleden op zich te registreren bij het bedrijf. Hun bakfietsen worden volgens de woordvoerster thuis opgehaald. Wanneer dit gebeurt, is nog niet bekend. De woordvoerster kan niet zeggen hoeveel fietseigenaren zich inmiddels hebben geregistreerd en hoeveel fietsen moeten worden teruggeroepen. Via de website bakfietsclaim.nl van advocatenkantoor Birkway hadden zich begin maart meer dan 8500 gedupeerde klanten gemeld.

Gedupeerde klanten met andere modellen die van de NVWA teruggeroepen moeten worden, weten nog altijd niet wat er met hun bakfiets moet gebeuren. De NVWA adviseert om terug te roepen bakfietsen niet meer te gebruiken.