Vijf vervoerders maken kans op Utrechtse ov-concessies

Door Richard Heeres
2 min
Vijf vervoerders maken kans om de concessie Utrecht Binnen of Utrecht Buiten te winnen. Woensdag 21 februari 2024 dienden Arriva, EBS, Keolis, Qbuzz en Transdev hun inschrijvingen voor de aanbesteding van de twee concessies in. De concessies gaan in december 2025 in en duren tot en met 2035. Daarover bericht de provincie Utrecht.

In juli 2023 is de aanbesteding gestart voor de twee Utrechtse OV-concessies: Utrecht Binnen (bus en tram in de stad Utrecht en omgeving) en Utrecht Buiten (bus in het westelijk en oostelijk deel van de provincie, inclusief de stad Amersfoort).

Criteria

De komende tijd worden de inschrijvingen beoordeeld aan de hand van vooraf gestelde beoordelingscriteria. Bijvoorbeeld betreffende de hoeveelheid aangeboden vervoer en hoe de transitie naar zero emissie wordt gemaakt.

Erg benieuwd

Gedeputeerde André van Schie: 'Ik ben erg blij dat er vanuit de markt zo veel interesse is voor de aanbesteding van het Utrechtse openbaar vervoer. Ik ben natuurlijk ook erg benieuwd welke vervoerders het beste aanbod hebben gedaan en wat dat betekent voor onze reizigers.'

Door: Nationale Transportgids / Richard Heeres