Na terreurdreiging weer groen reisadvies voor Parijs

Door ANP
2 min
Het reisadvies voor Parijs is aangepast van geel naar groen. Daarmee is de kleurcode voor heel Frankrijk nu weer groen, wat betekent dat er volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken geen bijzondere risico's zijn. De veiligheidsrisico's zijn volgens het departement vergelijkbaar met die in Nederland.

Begin december scherpte Nederland het reisadvies voor de Franse hoofdstad aan om mogelijk gewelddadige aanvallen na een dodelijk steekincident bij de Eiffeltoren een paar dagen daarvoor. De man die daarvoor werd opgepakt, zou trouw hebben gezworen aan Islamitische Staat (IS). In Frankrijk was het dreigingsniveau op 13 oktober 2023 al naar het hoogste niveau opgeschroefd. Vorige maand heeft de Franse overheid het met een niveau verlaagd.

Waakzaam

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken zegt dat er volgens de Franse autoriteiten wel nog steeds kans is op een terroristische aanslag in grote Franse steden. "Wees in heel Frankrijk waakzaam op drukke plaatsen en volg altijd de aanwijzingen van de Franse autoriteiten op", staat in het reisadvies voor Frankrijk.