Ford Fiesta na 47 jaar uit productie gehaald

Door Johanne Levinsky
2 min
Na 47 jaar haalt Ford volgend jaar zijn iconische Fiesta uit productie. Er komt geen opvolger. Het autoconcern wil tegen 2030 in Europa alleen nog maar elektrische personenauto’s gaan aanbieden, maakte Ford bekend.

De Fiesta groeide sinds de introductie in 1976 uit tot een waar icoon. Van de compacte Ford, die niet al te duur was en werd geprezen om zijn rijeigenschappen, zijn er wereldwijd vele miljoenen verkocht. De Fiesta is over de jaren in diverse landen geproduceerd, waaronder in het Verenigd Koninkrijk, Spanje, België, Mexico en Duitsland.

Belangrijke auto

"De Fiesta is een enorm belangrijke auto geweest voor Ford, en dat geldt ook voor de vele Fiesta-rijders. Of het nu hun eerste auto was waarin ze hebben geleerd te rijden, ze hem gebruikten als betrouwbare gezinsauto of kozen voor een van de beste 'hot hatches' aller tijden", zegt Ford in een verklaring.

Volgens het concern markeert het einde van het Fiesta-tijdperk "het begin van een opwindende en elektrische toekomst". Ford introduceert tegen 2024 in Europa drie nieuwe elektrische personenauto's en vier nieuwe elektrische bedrijfswagens.

Door: ANP