Rechtbank: bezorgers Deliveroo vallen onder cao Beroepsgoederenvervoer

Door Redactie Nationale Transportgids
2 min
FNV strijdt al jaren tegen bedrijven als Deliveroo, Uber en Temper. De bedrijven geven aan dat hun medewerkers ZZP-ers zijn, maar dit klopt niet in de praktijk. De rechtbank van Amsterdam heeft vandaag geoordeeld dat de bezorgers van Deliveroo als medewerker onder de cao Beroepsgoederenvervoer vallen en daarom ook als medewerker betaald moet worden in plaats van ZZP-er. Dit meldt Transport Online.

Anja Dijkman, projectleider FNV Platformwerk, geeft aan dat Deliveroo blijft beweren dat hun bezorgers niet onder die cao vallen. Dit ondanks de eerdere uitspraken die zowel de rechtbank als het gerechtshof hebben gedaan.

Schijnzelfstandigheid tegengaan

FNV vraagt overigens al langer aan de overheid om in te grijpen. Volgens de vakbond wordt de Wet DBA, die schijnzelfstandigheid tegen moet gaan, al jaren niet meer gehandhaafd door de overheid. FNV roept de overheid op om snel in actie te komen, omdat de manier waarop bedrijven als Deliveroo, Uber en Temper zouden werken, niet goed zouden zijn voor zowel de medewerkers als de samenleving als geheel, aldus Dijkman.

Door: Nationale Transportgids / Eline Boer