Nederlands bedrijf bouwt dieseltrucks om naar hybride vrachtwagens

Door Johanne Levinsky
1 min
Het is nog niet mogelijk om met een vrachtwagen met elektrische accu naar het zuiden van Europa te rijden. Daarom werkt Westport Fuel Systems aan een oplossing die dat wel mogelijk maakt: de combinatie van diesel met waterstof. Het is een hybride systeem waardoor trucks op diesel én op waterstof kunnen rijden. Dit meldt het Eindhovens Dagblad.

Door op waterstof te rijden is de vrachtwagen duurzaam en als dat op is, kan de bestuurder over op diesel. Transportbedrijven die willen investeren in duurzaamheid kunnen door dit duale systeem leveringszekerheid garanderen. En dat kan niet als ze enkel elektrisch rijden. Een groep wagens van DAF is volledig elektrisch en kan meer dan 500 kilometer rijden, maar daar red je het niet mee naar het zuiden van Europa.

Volgens Westport Fuel Systems is waterstof voor nu het beste alternatief. “En om de transitie naar waterstof te ondersteunen, moet je tussenstappen maken. Wij helpen door bestaande dieseltrucks om te bouwen”, aldus Bas ten Broeke van Westport.

Door: Nationale Transportgids / Johanne Levinsky