Rotterdammers opgelet: dit zijn de werkzaamheden van de aankomende tijd

Door Redactie Nationale Transportgids
4 min
Weggebruikers opgelet: op vrijdag 16 september om 22:00 uur gaat de A15 richting Rotterdam dicht tussen afrit 12 (Brielle) en afrit 15 (Havens 4100-5200 - Welplaatweg). Op zaterdag 17 september om 08:00 uur gaat alles weer open. Dit meldt Transport Online.

De tussenliggende opritten bij Rozenbrug gaan overigens al eerder dicht, namelijk om 21:00 uur. Op de andere rijbaan richting de Maasvlakte zal er een rijstrook openblijven. Ook wordt oprit 15 richting de Maasvlakte vanaf de Welplaatweg afgesloten.

Portaal verwijderd

In deze nacht wordt in opdracht van de Rijkswaterstaat een portaal verwijderd. Deze staat over beide rijbanen bij oprit 14 (Rozenburg-Centrum). Om dit veilig te kunnen doen, is het van belang dat het verkeer richting de Maasvlakte drie keer wordt stilgezet. Maximaal vijftien minuten lang. Verder worden de werkzaamheden in de nacht uitgevoerd.

Omleidingsroutes 

Er zullen verschillende omleidingsroutes komen. Namelijk:

Verkeer op de snelweg A15 richting Rotterdam wordt bij afrit 12 via de Rozenburgsesluis en de Theemsweg omgeleid naar oprit 15 bij de Welplaatweg naar de A15 richting Rotterdam

Verkeer vanuit Rozenburg voor de A15 richting Rotterdam wordt via de Droespolderweg en de Botlekweg naar oprit 15 bij de Welplaatweg geleid

Overige werkzaamheden

Verkeer voor oprit 15 naar de A15 richting Maasvlakte wordt omgeleid naar oprit 16 Spijkenisse
Andere werkzaamheden gebeuren van 22 op 23 september 2022. In dat geval wordt er gewerkt op de A15 richting de Maasvlakte tussen de Welplaatweg en afrit 13. Er blijft een rijstrook open. Oprit 15 en afrit 14 worden een korte tijd afgesloten.

Tot slot is er op zaterdag 1 oktober overdag een rijstrook open. Het gaat om de rijstrook richting de Maasvlakte. Dit vanwege heiwerkzaamheden langs de A15.

Door: Nationale Transportgids / Eline Boer