Kerst duurt nog wel even, maar de transportsector zoekt nu al personeel

Door Redactie Nationale Transportgids
2 min
De transportsector is nu al begonnen met het werven van personeel voor de verwachte piek rond de feestdagen. Uit een analyse van Indeed blijkt dat het aantal vacatures in de transportbranche dit jaar langzamer stijgt dan vorig jaar. Dit meldt TTM.

Het problematische is dat tegelijkertijd ook de vraag naar nieuwe werknemers aanhoudend groot blijft vergeleken met de afgelopen jaren. Stan Snijders, Managing Director bij Indeed Benelux, geeft aan dat de budgetten van ‘kerstshoppers’ dit jaar kunnen krimpen vanwege de problemen rondom de stijgende kosten voor levensonderhoud en het lage consumentenvertrouwen.

Onwaarschijnlijk dat zoektocht makkelijker is

Als de werkloosheid echter laag blijft, wat op dit moment wordt voorspeld, dan is het onwaarschijnlijk dat werkgevers in de transportsector dit jaar makkelijker personeel kunnen werven dan in de afgelopen jaren. Om de personeelstekorten in de branche te kunnen opvangen, zijn werkgevers nu al begonnen met het werven van personeel voor de piek rond de feestdagen. Volgens Snijders zal de piek minder zichtbaar zijn, omdat de huidige vraag al hoog is.

Door: Nationale Transportgids / Eline Boer