Overheid investeert in zonne-auto's Lightyear

Door Redactie Nationale Transportgids
2 min
Zonne-autofabrikant Lightyear heeft 81 miljoen euro investeringen binnengehaald. Voor het eerst steekt ook de overheid geld in het Helmondse bedrijf dat elektrische auto's met geïntegreerde zonnecellen ontwikkelt. Zo doen het door de regering opgerichte investeringsfonds Invest-NL, de provincie Noord-Brabant en de Limburgse en Brabantse regionale ontwikkelingsmaatschappijen mee aan de kapitaalinjectie.

Het in 2016 opgerichte Lightyear wil elektrische auto's met behulp van zonne-energie een groter bereik geven. In juni onthulde het bedrijf zijn eerste prototype, de Lightyear 0, die volgens planning dit najaar in beperkte productie moet gaan. Een volgende serie met grotere aantallen, de Lightyear 2, moet in 2024 of 2025 de weg op gaan.

Nieuwe ronde

Eerdere investeerders dragen ook bij aan de nieuwe ronde, zoals uitvaartcoöperatie DELA en SHV, het bedrijf van de zakenfamilie Fentener van Vlissingen. Invest-NL, de provincie Noord-Brabant en de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij investeren samen 25 miljoen euro.

Onlangs werd ook bekend dat autolease- en autodeelbedrijven heil zien in de nieuwe auto's van Lightyear. LeasePlan en MyWheels hebben elk 5000 auto's van het model Lightyear 2 gereserveerd.

Door: ANP