Jumbo-koeltrailer in Tilburg afgebrand, aggregaat bezweken onder hitte

Door Redactie Nationale Transportgids
2 min
Woensdagavond is een koeltrailer in Tilburg afgefikt. Gelukkig ging het niet om een rijdend ongeluk. De trailer stond geparkeerd in de Siriustraat. De aanhangwagen stond daar voor onderhoud toen er brand uitbrak in een aggregaat. Dit meldt het AD.

Schade

Een vrachtwagenchauffeur reed woensdagavond langs de reparateur en trof rond 23:20 een uitslaande brand aan onder het aggregaat van een Jumbo-aanhanger. De getuige handelde vlot en schakelde direct de hulpdiensten in. Brandweerlieden waren snel op de been en hebben in de nacht geblust. Het vuur is onder controle. Op foto’s is te zien dat de schade aan de omgeving beperkt is gebleven. Het aggregaat moet echter wel vervangen worden.

Koelen in de hitte

Koeltrailers zijn bedoeld om bederfelijke producten te vervoeren. Denk aan goederen die vallen onder AGF, bloemen en medische artikelen. Het is mogelijk om producten koel te houden of zelfs in te vriezen. Tijdens warme zomers staat de koeltechnologie echter onder grotere druk waardoor de kans op branden toeneemt. Iets verkoelen onder zomerse temperaturen kost veel energie, wat ironisch genoeg leidt tot hoge temperaturen.

Door: Nationale Transportgids