Tweede editie Transportdag in Rogat

Door Redactie Nationale Transportgids
2 min
Zaterdag 3 september 2022 organiseren Rijbaan.nl en Piet Gons Rijopleidingen in Rogat, een dorp nabij Meppel, de tweede editie van de Transportdag. Tijdens deze dag kunnen bezoekers beleven wat de branche Transport & Logistiek zoal te bieden heeft. Dat meldt Weblog-staphorst.nl.

Tijdens de Transportdag presenteren zo'n twintig transportbedrijven uit Meppel, Staphorst, Hoogeveen en Zwolle hun 'tak van sport'. Op zes themapleinen wordt getoond hoe in de verschillende branches als vrachtwagenchauffeur gewerkt wordt. De themapleinen zijn Agrarisch, Auto- en trucktransport, Bouw/Infra, Distributie, Speciaal transport en Hulpdiensten.

Proefrit en speurtocht

Bezoekers kunnen tijdens de Transportdag zelf ervaren wat het is om chauffeur te zijn. Ze kunnen onder andere een proefrit maken op een C-, CE- of LZV-vrachtwagen. Verder kunnen ze bijvoorbeeld deelnemen aan een interactieve speurtocht met de transporteurs.

De Transportdag begint komende zaterdag om 10.00 uur en duurt tot 15.00 uur. Deze dag vindt plaats op het terrein van wegrestaurant De Raket aan de Industrieweg 2 in Rogat.

Door: Nationale Transportgids / Richard Heeres