Dierentransport tijdens hitte: hoe koel je vee onderweg?

Door Redactie Nationale Transportgids
2 min
Door de aanhoudende hitte van de afgelopen weken hebben vele transporteurs oplossingen moeten bedenken om koel te blijven. Bij het transporteren van levende dieren komt daar nog een extra uitdaging bij. Want hoe vervoer je honderden kippen of varkens in een dragelijk klimaat? Mantrans BV bood een oplossing. Dit meldt Transport en Logistiek Nederland. 

Evenredig koelen

Bij veetransport is het soms lastig om alle delen van de vrachtwagen evenredig te koelen. Koude lucht aantrekken is niet het probleem. Verschillende veehouders en slachterijen maken gebruik van steeds andere kratten en containers. Mantrans BV ontwikkelde daarom een manier waarop de wagen ook via de zijkanten en de bovenkant geopend kan worden. Dit bleek de oplossing om de wagen aan alle kanten te koelen.

35 graden 

Vrachtwagens hebben een vervoersverbod boven de 35 graden. Volgens Mantrans is het met dit koelsysteem mogelijk om ook boven de 35 graden te rijden. Hierdoor loopt het bedrijf voor op de concurrentie. Ook is er volgens het bedrijf nog tijd te winnen op de openingstijden van slachterijen. 

Door: Nationale Transportgids