Opnieuw boerenblokkade van distributiecentrum Jumbo

Door Redactie Nationale Transportgids
2 min
Boeren hebben vrijdagochtend opnieuw het distributiecentrum van Jumbo in Woerden geblokkeerd, meldt de politie. Zo'n twintig trekkers blokkeren de toegang naar het terrein. Op beelden van het AD is te zien dat burgemeester Victor Molkenboer aanwezig is en met de boeren in gesprek gaat.

De sfeer is volgens een politiewoordvoerster gemoedelijk. "We gaan in gesprek en pas als het echt uit de hand dreigt te lopen, grijpen we in." Volgens de politie begon de blokkade van het distributiecentrum aan de Finse Golf rond 03.00 uur.

Het terrein werd maandag en dinsdag ook geblokkeerd door boeren, die ontevreden zijn over de stikstofplannen van het kabinet. De actievoerders vertrokken toen uiteindelijk na een ultimatum van de lokale driehoek van gemeente, politie en Openbaar Ministerie.

Lege schappen

Bij Jumbo was vrijdagochtend niet direct iemand bereikbaar voor commentaar. Over de mogelijke gevolgen van de nieuwe blokkade voor de bevoorrading van winkels is daarom nog niets bekend.

Bij veel supermarkten in Nederland ontstonden door de boerenprotesten van eerder deze week lege schappen. Vooral de versproducten raakten snel op wanneer winkels niet bevoorraad konden worden. Supermarktkoepel CBL schatte de schade voor de branche al op tientallen miljoenen euro's.

Door: ANP