Nieuwe aanbieders van deelscooters niet welkom in Den Haag

Door Redactie Nationale Transportgids
2 min
Nieuwe aanbieders van deelscooters zijn niet welkom in Den Haag. De bestaande aanbieders veroorzaken volgens de stad al genoeg overlast op stoepen. Dit meldt NOS.

Deelscooters zijn tegenwoordig overal te vinden en staan veelal dwars geparkeerd op stoepen, zodat voetgangers er niet meer langs kunnen en mensen in een rolstoel al helemaal niet. Tegen het NOS Radio 1 Journaal zegt Robert van Asten, wethouder mobiliteit in Den Haag, dat vrije toegang in de stad noodzakelijk is en dat daar nu aan gewerkt wordt.

Strengere regels voor bestaande aanbieders

Den Haag telt nu drie aanbieders die in totaal zo’n 1.350 deelscooters aanbieden aan inwoners van de stad. Gebruikers kunnen een boete krijgen als ze hun scooter niet goed wegzetten, maar dat zet nog geen zoden aan de dijk. Vooral in de binnenstad zijn er grote problemen met deze voertuigen. De gemeente laat daarom geen nieuwe aanbieders van deelscooters meer toe en het aantal scooters per bestaande aanbieder wordt ook aan banden gelegd. Iedere aanbieder mag niet meer dan 500 deelscooters beschikbaar stellen. In de toekomst komen er in Den Haag mogelijk paarkeerstations waar de scooters afgegeven kunnen worden.

Door: Nationale Transportgids