Ebusco haalt order voor negentig bussen in Berlijn binnen

Door Redactie Nationale Transportgids
1 min
Ebusco, maker van elektrische bussen en oplaadsystemen, heeft een contract getekend met Berliner Verkehrsbetriebe (BVG) voor negentig Ebusco 2.2 bussen voor de stad Berlijn. Dit contract breidt de aanwezigheid van Ebusco op de strategisch belangrijke Duitse markt uit. De levering van de negentig bussen  is gepland voor 2022.  Dit meldt Ebusco.

BVG is de grootste openbaar vervoer operator van Duitsland en heeft zich ertoe verbonden zijn volledige busvloot tegen 2030 om te vormen naar elektrische bussen. De order van negentig Ebusco 2.2. bussen brengt haar elektrische busvloot op 228 bussen. Bovendien omvat het contract een optie om nog eens zestig Ebusco 2.2 bussen te bestellen tot één jaar na de levering van de eerste bus.

Ebusco is sinds 2017 actief op de Duitse markt en heeft al bussen rijden in Duitse grote steden, waaronder München, Bonn en Frankfurt. Met dit contract breidt Ebusco zijn aanwezigheid uit naar nog een grote stad in Duitsland. Duitsland is een van Ebusco’s belangrijkste doelmarkten, met nu 54 bussen op de weg.

Door: Nationale Transportgids