DHL: na bestelauto's nu ook elektrische vrachtwagens op de weg

Door Redactie Nationale Transportgids
3 min
DHL Parcel heeft onlangs drie elektrische bakwagens in gebruik genomen. Eerder dit jaar nam het bedrijf ook al 400 elektrische bestelauto’s in gebruik voor de bezorging in woonwijken. De pakketvervoerder gaat de nieuwe vrachtwagens inzetten voor de bevoorrading van CityHubs en het vervoer van palletzendingen voor zakelijke klanten in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam, omdat in die steden steeds strengere milieunormen gelden. Dit meldt DHL. 

“DHL wacht niet totdat deze milieunormen daadwerkelijk worden geïmplementeerd, maar doet nu al ervaring op met elektrische voertuigen. Ook in dit zwaardere segment willen we voorop lopen”, zegt Roelof Hofman, COO van DHL Parcel. De keuze is gevallen op de Volvo FL Electric waarmee DHL verwacht een actieradius van zo’n 240 kilometer te kunnen halen. Dat is ruim voldoende voor de trajecten waar deze specifiek ingezet worden.

Ruim 200 energiezuinige nieuw trucks

Naast de drie elektrische bakwagens heeft DHL ook geïnvesteerd in 107 Volvo FM-trekkers, vier Volvo FM-bakwagens LZV en 88 Volvo FE-bakwagens. De ruim 200 voertuigen hebben een laag brandstofverbruik en rijden op HVO100-diesel wat tot 90 procent minder uitstoot dan reguliere diesel. Ze worden vooral ingezet voor de aan- en afvoer van de 16 sorteercentra en de 140 CityHubs verspreid over Nederland.

Door: Nationale Transportgids
Beeld: DHL