Nederlands Transport Museum in het teken van Tamiya Cup 2021

Door Redactie Nationale Transportgids
4 min
Zaterdag 20 en zondag 21 november is het zover. Old Friends RC Raceway presenteert in samenwerking met Tamiya Nederland, Ronde 8 van de TIM Challenge! (Tamiya International M Chassis Masters). Dit evenement is een primeur voor Old Friends RC en het Nederlands Transport Museum in Nieuw Vennep. Het is niet de eerste de beste wedstrijd. Het is de crème de la crème van het RC Indoor racen wat neerstrijkt op Vennepse bodem. De gehele Nederlands top is aanwezig van de Nationale Tamiya Cup om te strijden voor de titel van de Tamiya International M Chassis Masters. Dit meldt het Nederlands Transport Museum.

Zaterdag 20 november is van 10.00 uur tot 17.00 uur gereserveerd om vrij en gecontroleerd te trainen om de perfecte afstelling te vinden voor mens en machine voor de kwalificatie en finales van zondag 21 november. Het gaat om tienden van seconde per ronde te vinden om daarmee het verschil te maken ten opzichte van de concurrentie.

Meeste aantal rondes

Zondag 21 november, wordt er in 2 kwalificatie series gestreden om de meeste aantal rondes te rijden met een zo snel mogelijke eindtijd in de 5 minuten lang durende nagelbijtend spannende strijd voor de Pole Position.

Top 3 klassering

Na de kwalificatie is het tijd voor de Finales, de uitslag van de kwalificatie bepaald de startopstelling voor de 6 minuten lang durende finales, naar gelang het kwalificatie resultaat worden de rijders geplaatst in de A, B en C finales met waarin steeds 8 rijders die strijden om een top 3 klassering, Bloedstollend spannende en op de millimeter racende auto's in de schaal 1/10 met elektromotor, zoeven over het rode tapijt van de Old Friends RC Raceway waar opperste concentratie van de bestuurder essentieel is voor een zo hoog mogelijke klassering met als Hoofdprijs de kroning van de TIM 8 Kampioen van 2021.

Demonstratie modelvliegen

Als extra kers op de taart mag Old Friends RC Raceway op zondag 21 november in samenwerking met Nederlands en Europees kampioen RC modelvliegen Derk van der Vecht, een demonstratie in het Nederlands Transport Museum verzorgen, deze sierlijke en spectaculaire vliegdemo vindt plaats om 14.00 uur in één van de fraaie expositiehallen van het museum.

Door: Nationale Transportgids
Beeld: Nederlands Transport Museum