Elektrische pendelbus vervoert patiënten en bezoekers van IJsselland Ziekenhuis

Door Richard Heeres
2 min
Patiënten en bezoekers kunnen met een gratis pendelbus reizen tussen het IJsselland Ziekenhuis en metrostation Schenkel in Capelle aan den IJssel. Deze elektrische bus, die de oude pendelbus vervangt, is ook geschikt voor mensen in een rolstoel. De nieuwe pendelbus is aangeschaft dankzij het Denk en Doe Mee!-fonds van de gemeente en de Stichting Vrienden van het IJsselland Ziekenhuis. Dit meldt de gemeente Capelle aan den IJssel.

Afgelopen week reed de nieuwe gratis pendelbus voor het eerst. Bij het ziekenhuis zijn er twee haltes voor de pendelbus: één bij de hoofdingang en één aan de Capelse zijde van het IJsselland Ziekenhuis. De bus rijdt van maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 en 17.00 uur.

Denk en Doe Mee!-fonds

Met het Denk en Doe Mee!-fonds wil de gemeente Capelle aan den IJssel ideeën van Capelse bewoners, organisaties en ondernemers ondersteunen. Namens dit fonds was wethouder Rik van Woudenberg aanwezig bij de eerste pendelrit: 'Het Denk en Doe Mee!-fonds heeft voor het eerst meer subsidie toegekend dan was aangevraagd. Voorwaarde was wel dat de pendelbus duurzaam én rolstoeltoegankelijk zou zijn. We zijn erg blij dat dit is gelukt.'