Ook deze zomer Kustbus tussen Petten en Den Helder

Door Richard Heeres
2 min
De Kustbus rijdt deze zomer opnieuw tussen Petten en Den Helder. Deze bus rijdt van 26 juni tot en met 3 september 2023. Reizigers kunnen gratis met de Kustbus reizen. Dit meldt de gemeente Den Helder.

Vanwege personeelsgebrek kan vervoersbedrijf Connexxion, net als vorig jaar, de Kustbus niet rijden. Deze bus zal toch kunnen rijden dankzij een subsidie van de provincie Noord-Holland en financiële bijdragen van de gemeenten Den Helder en Schagen en van de ondernemersverenigingen OFS Recreatie en Toerisme en OVDH. 

Duurzaam alternatief

Van 26 juni tot en met 3 september wordt dagelijks viermaal heen en weer gereden tussen Petten en Den Helder. Ook Sint Maartenszee, Callantsoog en Julianadorp vallen binnen de dienstregeling. De Kustbus is een duurzaam alternatief ten opzichte van de auto voor toeristen aan de kust.

Extra toegankelijk

Recreatiewethouder Fotigui Camara van de gemeente Den Helder: 'Mooi dat het ook dit jaar weer lukt om de Kustbus in de zomer te laten rijden. Zo zorgen we ervoor dat zowel toeristen als inwoners gemakkelijk kunnen reizen tussen Petten en Den Helder en zelfs naar Sail Den Helder. Het feit dat de busrit gratis is, maakt het extra toegankelijk voor iedereen.'