Zo'n 200 tot 300 deelnemers deden mee aan eerste dag A12-mars van Extinction Rebellion

Door ANP
2 min
Zo’n twee- tot driehonderd mensen lopen zondag mee met de door Extinction Rebellion georganiseerde zevendaagse wandeltocht vanaf Arnhem naar Den Haag. Dat meldt de klimaatactiegroep zondag op Twitter. Het eerste stuk voert van de Gelderse hoofdstad naar Ede-Wageningen, een afstand van zo’n 20,5 kilometer.

Extinction Rebellion wandelt vanaf zondag in zeven dagen tijd vanaf Arnhem langs de A12 naar Den Haag. De groep loopt over paden waar voetgangers overheen mogen. De mars eindigt op 27 mei, de dag dat de klimaatactiegroep wederom de A12 in Den Haag wil blokkeren. Daarmee demonstreert Extinction Rebellion tegen subsidies van de overheid aan de fossiele industrie.

Tussen de 18 en 24 kilometer 

Bijna elke dag lopen de klimaatactivisten tussen de 18 en 24 kilometer, behalve de laatste dag. Dan loopt de groep de laatste 4 kilometer vanaf station Voorburg naar de Prins Clauslaan in Den Haag. Die straat ligt vlak naast de Utrechtsebaan, zoals het begin van de A12 heet.

Het is de zevende keer dat Extinction Rebellion de A12 wil blokkeren. Bij de laatste demonstratie op 11 maart werden uiteindelijk zo'n zevenhonderd actievoerders aangehouden.

Door: ANP