Wielrennen en waterstof tijdens EK in Drenthe

Door Richard Heeres
2 min
Van 20 tot en met 24 september 2023 vindt in Drenthe het Europees kampioenschap wielrennen plaats. Tijdens dit sportevenement ontmoeten de wielrenwereld en de waterstofwereld elkaar op en rondom de wegen. Dit meldt Provincie Drenthe.

Tijdens het EK wielrennen rijden in de karavaan van volgauto’s waterstofauto’s mee. Ook worden symposia en netwerkbijeenkomsten gehouden over waterstof en andere vormen van hernieuwbare energie. Diverse bedrijven leveren een bijdrage aan het wielerfestijn.

Hele waterstofketen

Provincie Drenthe heeft zich de afgelopen jaren volop beijverd voor de ontwikkeling van waterstof en de waterstofeconomie door in te zetten op de hele waterstofketen: waterstofproductie, transport van waterstof en toepassing van waterstof in de industrie, mobiliteit en gebouwde omgeving. 

Op de kaart gezet

Gedeputeerde Henk Brink: "Noord-Nederland is één van de koplopers als het gaat om ontwikkelingen op het gebied van waterstof. En fietsen heeft onze provincie op de kaart gezet. Door deze twee verschillende werelden met elkaar te verbinden hopen we beide een impuls te kunnen geven."