Skaten, fietsen en wandelen bij opening verbrede Tjalmaweg tussen Leiden en Katwijk

Door Richard Heeres
2 min
Zaterdag 6 mei 2023 is de verbrede Tjalmaweg tussen Leiden en Katwijk officieel geopend. Samen met gedeputeerde Frederik Zevenbergen van de Provincie Zuid-Holland knipte Boskalis Nederland-directeur Johan van der Hoek het lintje door, dat werd vastgehouden door wethouder Gerard Mostert en burgemeester Cornelis Visser van de gemeente Katwijk en wethouder Elfred Bus van de gemeente Oegstgeest. Dit meldt de gemeente Katwijk.

Na de openingshandeling liepen omwonenden, leden van klankbordgroepen en partners van de RijnlandRoute over de verbrede provinciale weg, voorafgegaan door de Flora Band uit Rijnsburg. De openingshandeling was het startsein voor de open dag. Daarvoor hadden bijna 2.300 bewoners en andere belangstellenden zich ingeschreven. Zij konden eenmalig over het asfalt wandelen, skaten of fietsen.

Eerste projectdeel

De Tjalmaweg is het eerste projectdeel van de RijnlandRoute dat is opengesteld voor verkeer. Tot de zomer werkt Boskalis verder aan de afbouw van viaduct Valkenburg-West en de onderdoorgang voor de HOV-busbaan. Dit geldt ook voor de inrichting van de parkstrook en de aanleg van het snelfietspad aan de noordzijde van de Tjalmaweg.

Grote verbetering

Gedeputeerde Frederik Zevenbergen: "De vernieuwde Tjalmaweg is een grote verbetering voor de bereikbaarheid en economische ontwikkeling van deze regio. Met de andere twee delen van de RijnlandRoute gaat dat de komende jaren alleen maar beter worden."