Bloemencorso Bollenstreek: aangepaste dienstregeling Arriva

Door Richard Heeres
3 min
Het grootste lentefeest van Nederland is in aantocht: het Bloemencorso in de Bollenstreek. Vrijdag 21 april en zaterdag 22 april 2023 rijdt Arriva in en rondom de Bollenstreek en Haarlem volgens een aangepaste dienstregeling. Dat meldt Arriva.

Vrijdagmiddag vertrekken de praalwagens vanuit Sassenheim naar Noordwijkerhout. De buslijnen 57 en 90 en Qliner 385 blijven de reguliere route rijden, maar reizigers op deze lijnen kunnen te maken krijgen met vertraging. Het centrum van Noordwijkerhout wordt tussen 12.00 en 23.30 uur afgesloten. Daarom vervallen enkele haltes.

Alternatieve busroute

Zaterdagochtend vertrekken de praalwagens van het Bloemencorso tot 07.30 uur vanuit Noordwijkerhout naar de start in Noordwijk. Hierdoor kunnen de buslijnen 20, 21, 57 en 90 enige vertraging oplopen. Om 09.15 uur vertrekt het corso vanaf de Wilhelmina Boulevard in Noordwijk via Voorhout, Sassenheim, Lisse, Hillegom, Bennebroek en Heemstede naar Haarlem. Buslijnen 20, 21, 50, 57 en 90 en Qliners 361 en 385 rijden dan een alternatieve route. Daarbij vervallen haltes en is er opnieuw kans op vertraging.

Keukenhof Express

De Keukenhof Express rijdt vanaf 10.30 uur niet meer tussen Amsterdam, Leiden, Schiphol en de Keukenhof. Wanneer de wegen rondom Lisse zijn vrijgegeven, start Arriva de dienstregeling vanaf de Keukenhof weer op. Vanaf Amsterdam, Leiden en Schiphol betekent dit dat pas ruime tijd na het vrijgeven van de wegen weer bussen richting de Keukenhof rijden.