Voorbereidende werkzaamheden groot onderhoud N210 Benschop

Door Nationale Transportgids
3 min
Op woensdag 12 en donderdag 13 april 2023 worden er proefsleuven gegraven in de berm van de Ingenieur F.E.D. Enschedeweg (N210) bij Benschop, vanaf de rotonde Benschop tot de rotonde M.A. Reinaldaweg. De werkzaamheden worden buiten de spits uitgevoerd en kunnen lichte hinder geven voor het verkeer. Dit meldt de provincie Utrecht. 

Het gaat om werkzaamheden voorafgaande aan het groot onderhoud op dit traject dat naar verwachting in juni 2023 plaatsvindt.

Proefsleuven

Het graven van de proefsleuven is nodig om erachter te komen of er ondergrondse obstakels aanwezig zijn waar rekening mee moet worden gehouden bij het plaatsen van een geleiderail tussen de hoofdrijbaan en de parallelweg. De geleiderail wordt geplaatst in juni 2023, gelijktijdig met de uitvoering van het groot asfaltonderhoud bij Benschop. De geleiderail wordt geplaatst om de verkeersveiligheid te verbeteren.

Planning werkzaamheden en verkeersmaatregelen

Het graven van de proefsleuven vindt plaats op 12 en 13 april 2023, tussen 09:00 uur ’s ochtends en 15:00 ’s middags, dus buiten de spits. Het verkeer op de hoofdrijbaan wordt beurtelings over één rijbaan geleid. Dit kan enige vertraging veroorzaken.

Groot onderhoud in juni 2023

Het groot asfaltonderhoud van de N210 bij Benschop staat op de planning voor juni 2023. Het gaat om het gedeelte van de N210 tussen de rotonde Benschop en de rotonde met de M.A. Reinaldaweg. Data en verkeersmaatregelen worden vooraf besproken met de gemeente, de nood- en hulpdiensten en het openbaar vervoer en tijdig gecommuniceerd met de omgeving.