Proef met lokale buslijn in havenstad Harlingen

Door Richard Heeres
2 min
Goed nieuws voor inwoners van Harlingen. Vanaf woensdag 1 maart 2023 kunnen zij met de lokale buslijn Futbringer meerijden naar het centrum van de Friese havenstad. Bijvoorbeeld om een boodschap te doen of voor een korte afspraak. Dit meldt de gemeente Harlingen.

In samenwerking met taxibedrijf Van der Pol start de gemeente Harlingen een proef voor een lokale buslijn. Op woensdag, vrijdag en zaterdag kunnen inwoners van Harlingen van 10.00 tot 13.00 uur gebruikmaken van de Futbringer. De busroute heeft verschillende opstaphaltes. De proefperiode duurt tot 1 maart 2024.

Wethouder achter het stuur

Met de Futbringer wil de gemeente Harlingen het voor haar inwoners gemakkelijker maken om van en naar het centrum van Harlingen te komen. De officiƫle aftrap is vrijdag 10 maart. Wethouder Erik de Groot kruipt dan zelf achter het stuur voor een ritje door Harlingen. Overigens heeft de naam 'Futbringer' niets te maken met bijvoorbeeld 'vut' of 'ouderdom': in het Harlingers, een variant van het Stadsfries, betekent het 'Wegbrenger'.