Reizigersvereniging "ongelukkig" over stakingen in het streekvervoer

Door ANP
2 min
Rover wil dat er een einde komt aan de stakingen in het streekvervoer. De reizigersvereniging zegt maandag "ongelukkig" te zijn daarover en zegt dat het "in ieders belang is om niet nog meer reizigers kwijt te raken".

Het streekvervoer gaat vanaf 6 februari vijf dagen achter elkaar staken, omdat werkgevers niet hebben gereageerd op het ultimatum van het CNV voor een betere cao. Rover roept vakbonden CNV en FNV op om reizigersvriendelijke acties te voeren en vraagt vervoerders coulant te zijn met het vergoeden van alternatieve reiskosten.

Nieuwe klap

"Na corona heeft de reiziger het moeilijk wegens uitgedunde dienstregelingen, onbetrouwbaar ov-aanbod en hogere prijzen," zegt Rover. "De stakingen vormen een nieuwe klap. Het is in ieders belang om samen aan tafel te gaan zitten en te bekijken hoe het ov de reiziger weer terugwint."

Volgens Rover hebben reizigers begrip voor acties, maar zorgt een staking van vijf dagen voor grote overlast. Daarom denkt de reizigersvereniging volgende week veel meldingen te zullen krijgen.

Door: ANP