Eerste deel werkzaamheden fietspad F200 tussen Haarlem en Amsterdam afgerond

Door Richard Heeres
2 min
De F200 is een nieuw fietspad tussen Haarlem en Amsterdam. Het werk aan het eerste deel van deze langgerekte fietsroute is in december afgerond. Deze werkzaamheden begonnen in Amsterdam en eindigden in Halfweg. Het andere deel (het fietspad tussen de Weerenbrug en restaurant De Zoete Inval) wordt op korte termijn aangepakt. Dit meldt de gemeente Haarlemmermeer.

Het heeft lang geduurd voordat de plannen voor het verbeteren van de F200 waren uitgevoerd. Er was te weinig geld en te weinig capaciteit. Dat alles zorgde voor veel oponthoud. Maar het afgelopen jaar ging eindelijk de schop de grond in. Het werk wordt mede gefinancierd door de provincie Noord-Holland.

Prettig bewegen

Wethouder Marja Ruigrok (Verkeer en Vervoer) nam een kijkje in Halfweg. Dat deed ze samen met Hans Booden van de Fietsersbond Haarlemmermeer. Beiden waren op de fiets. Ruigrok: 'Doordat de doorfietsroute F200 voltooiing nadert, wordt het gemakkelijker om voor de fiets te kiezen als je je wilt verplaatsen tussen Haarlem en Amsterdam. Dat is precies wat ik bedoel met prettig bewegen.'

Door: Nationale Transportgids / Richard Heeres