Spookrijder laat motoragent zwaargewond achter na frontale botsing

Door Johanne Levinsky
3 min

Een agent op een motor is donderdagnacht zwaargewond geraakt door een aanrijding met een spookrijder. Het ongeluk gebeurde bij de afrit op de A7 bij Hoogkerk. Een 27-jarige Groninger is gearresteerd. Dit meldt OOG TV.

Agenten in een auto wilden de man vlak na 12’en controleren aan de Diamantlaan in Vinkhuizen en zetten daarbij het stopteken aan. Dat negeerde de man. Hij reed weg en knalde op de Peizerweg bij Hoogkerk al tegen twee politieauto’s aan. Daarna ging hij tegen de richting in de snelweg op richting Groningen. Een motoragent die op dat moment de afrit afreed botste frontaal tegen de spookrijder aan.

Botbreuken

Niemand zag de aanrijding gebeuren, waardoor de agent een tijdlang in de berm langs de weg lag. Pas toen een voorbijganger hem zag, werden de hulpdiensten ingelicht. Inmiddels is bekend dat de motoragent verschillende botbreuken heeft opgelopen.

De automobilist had daarna nog even de tijd om op de vlucht te slaan. Nadat zijn auto na een kilometer op de A7 tot stilstand kwam, ging hij te voet verder. Op het Hoendiep werd hij pas rond 01.20 gespot door een agent. De man reed daar op een kinderfiets. Agenten gaven hem aanwijzingen, maar die negeerde hij. Daarop werden een aantal waarschuwingsschoten gelost. Dat was het moment dat de verdachte besloot zich toch over te geven.

Door: Nationale Transportgids / Johanne Levinsky