Gratis busvervoer: pilot van Connexxion en gemeente Middelburg

Door Johanne Levinsky
2 min
Woensdag 1 maart 2023 start de gemeente Middelburg met de pilot Connexxion Wmo-vervoersproduct. Circa tweeduizend inwoners van deze gemeente die gebruikmaken van het Wmo-vervoer worden benaderd om een jaar lang binnen Zeeland gratis te reizen met bussen van Connexxion. Dit meldt de gemeente Middelburg.

De pilot is het resultaat van een samenwerking tussen onder andere Connexxion en de gemeente Middelburg. Met het Connexxion Wmo-vervoersproduct kunnen leden van de pilotgroep vanaf 1 maart 2023 tot 1 maart 2024 in de daluren (maandag tot en met vrijdag na 09.00 uur) en weekenden gratis gebruikmaken van de bussen van Connexxion in de provincie Zeeland (ook van de Interliner 395 naar Rotterdam) en in de vervoersregio Hoeksche Waard-Goeree-Overflakkee. Inwoners krijgen het Connexxion Wmo-vervoersproduct naast de verstrekte Wmo-vervoerspas van de gemeente Middelburg.

Kennismaken en participeren

De deelnemende inwoners zijn geselecteerd omdat ze gebruikmaken van het Wmo-vervoer. Met het Connexxion Wmo-reisproduct wil de gemeente deze reizigers (beter) laten kennismaken met het openbaar vervoer en hen meer laten participeren in de samenleving.

Door: Nationale Transportgids / Richard Heeres