Meer borden om schade van personenauto’s op Biltse bussluis te verminderen

Door Johanne Levinsky
2 min
De bussluis op de Blauwkapelseweg in de gemeente De Bilt is nog steeds niet vrij van personenauto's. Ondanks het feit dat deze bussluis op verschillende afstanden langs de weg wordt aangekondigd met borden, rijden geregeld personenauto's de bussluis op. Soms leidt dat tot schade. De gemeente De Bilt plaatst extra borden die meer opvallen en onderzoekt of de bussluis verlicht kan worden. Dit meldt de gemeente De Bilt.

Wethouder Pim van de Veerdonk: "Deze situatie heeft natuurlijk onze volle aandacht. In heel Nederland zijn bussluizen een bekende verkeersmaatregel. En toch gaat het geregeld mis, al dan niet onbewust of onbedoeld." Inmiddels is niet ver van de bussluis een rood stopbord bijgeplaatst. Een aantal blauwe borden krijgt een geel-zwart gestreepte rand. Bekeken wordt of ledverlichting momenteel een optie is.

Verkeerscirculatieplan De Bilt

De bussluis is onderdeel van een groter geheel: het Verkeerscirculatieplan De Bilt. Het VCP is opgestart om de leefbaarheid van het centrum van De Bilt te waarborgen en sluipverkeer tegen te gaan. Dit mede op verzoek van inwoners tijdens een participatietraject. Op dit moment evalueert een onafhankelijk onderzoeksbureau het VCP. 

Door: Nationale Transportgids / Richard Heeres