Betere doorstroming Algeracorridor op komst

Door Johanne Levinsky
2 min
Groen licht voor een pakket maatregelen om de doorstroming van het verkeer op de drukke Algeracorridor langs de gemeenten Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en Krimpenerwaard te verbeteren. Dit meldt de gemeente Capelle aan den IJssel.

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de provincie Zuid-Holland, Metropoolregio Rotterdam Den Haag en de gemeente Rotterdam hebben het Voorkeursalternatief vastgesteld voor de MIRT-verkenning ‘Oeververbindingen regio Rotterdam’. Hiervoor is 68 miljoen euro vrijgemaakt. Doel van het verkenningsonderzoek is om de regio Rotterdam bereikbaar, leefbaar en aantrekkelijk te houden.

Autoverkeer en fietsers

In het Voorkeursalternatief staan voor de Algeracorridor maatregelen voor het autoverkeer en fietsers. De Algerabrug wordt niet aangepast. Wel krijgt het Capelseplein een ongelijkvloerse kruising met een tunnel vanaf de Algeraweg richting Rotterdam. Ook komt er een tweede autorijstrook op de Algeraweg van Krimpen naar Capelle. Daarnaast wordt onderzocht of een fietsbrug tussen Krimpen en Capelle te realiseren is.

Door: Nationale Transportgids / Richard Heeres