Ook te weinig chauffeurs bij Taxbus: goed overleg met reizigers

Door Johanne Levinsky
3 min

Net als veel andere vervoerders in het openbaar vervoer kampen ook de vervoerders van Taxbus momenteel met een personeelstekort. Taxbus verzorgt – vooral in Zuidoost-Nederland – vervoer van deur tot deur voor bijvoorbeeld mensen met een Wmo-zorgindicatie. Door het tekort aan chauffeurs is het voor reizigers de komende tijd niet altijd mogelijk om een rit te boeken op het gewenste tijdstip. Daarover bericht Taxbus.

Als een rit niet mogelijk is, zoekt Taxbus samen met de reiziger naar een ander tijdstip. Dit kan een uur eerder of later zijn dan eerder was gepland. De reiziger kan zelf aangeven of hij de rit op het andere tijdstip accepteert of de rit annuleert.

Rit op tijd boeken

De chauffeurs hebben het vooral erg druk op alle werkdagen (07.00-09.00 uur), maandag/dinsdag/donderdag/vrijdag (14.45-16.30 uur), woensdag (12.00-16.30 uur) en zondag (12.00-14.00 uur). Een rit boeken buiten deze drukke tijden? Dat moeten reizigers altijd minimaal vier uur van tevoren doen, maar nog liever 24 uur of eerder. Niet op tijd geboekte ritten kunnen geweigerd worden. Dat geldt echter niet voor een prioriteitsrit, een rit naar een medische bestemming of een retourrit.

Door: Nationale Transportgids / Richard Heeres