Normal_vuur__brand__brandweer

In een waterstofbus van Arriva is woensdagmiddag brand ontstaan. De bus stond geparkeerd in een loods van de OV-organisatie in Doetinchem waar de afdeling Asset Management is gevestigd. De bus was net deze week in de Achterhoek aangekomen en zou vanaf december van start gaan in de dienstregeling. Omdat er bij de brand gevaarlijke stoffen zouden zijn vrijgekomen heeft de Veiligheidsregio even na 15.00 uur een NL-Alert verstuurd. Dit meldt dagblad de Gelderlander. 

Volgens de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland en Arriva is iedereen die bij de brand betrokken was in veiligheid gebracht en zijn er zoals het nu lijkt geen mensen gewond geraakt bij de brand in Doetinchem.

Bussen vanaf december de weg op 

In een persbericht liet Arriva eerder vandaag weten dat de waterstofbus, de eerste in een serie van tien, juist deze week was geleverd in de Achterhoek. De komende tijd zouden chauffeurs van de ov-organisatie geïnstrueerd worden en zou personeel van de afdeling Asset Management leren hoe zij onderhoud moeten uitvoeren aan de bus.

Of de brand in de waterstofbus gevolgen heeft voor het plan om waterstofbussen te laten rijden is nog niet duidelijk. 

Door: Nationale Transportgids