Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Felle brand in deze week geleverde waterstofbus van Arriva

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 4 min
location_on [xx]km
In een waterstofbus van Arriva is woensdagmiddag brand ontstaan. De bus stond geparkeerd in een loods van de OV-organisatie in Doetinchem waar de afdeling Asset Management is gevestigd. De bus was net deze week in de Achterhoek aangekomen en zou vanaf december van start gaan in de dienstregeling. Omdat er bij de brand gevaarlijke stoffen zouden zijn vrijgekomen heeft de Veiligheidsregio even na 15.00 uur een NL-Alert verstuurd. Dit meldt dagblad de Gelderlander. 

Volgens de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland en Arriva is iedereen die bij de brand betrokken was in veiligheid gebracht en zijn er zoals het nu lijkt geen mensen gewond geraakt bij de brand in Doetinchem.

Bussen vanaf december de weg op 

In een persbericht liet Arriva eerder vandaag weten dat de waterstofbus, de eerste in een serie van tien, juist deze week was geleverd in de Achterhoek. De komende tijd zouden chauffeurs van de ov-organisatie geïnstrueerd worden en zou personeel van de afdeling Asset Management leren hoe zij onderhoud moeten uitvoeren aan de bus.

Of de brand in de waterstofbus gevolgen heeft voor het plan om waterstofbussen te laten rijden is nog niet duidelijk. 

#Doetinchem: kom niet kijken bij de brand, er is kans op explosies ivm de waterstofbus die in brand staat in de loods van Arriva. De collega's blussen de brand ook vanaf buiten.

— Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (@VNOGregio) October 28, 2021

Door: Nationale Transportgids

19 juli '24 (13:15)

Vroege avondspits door vakantieverkeer

De avondspits komt vrijdag vroeg op gang, onder meer door vakantieverkeer. Volgens Rijkswaterstaat Verkeersinformatie staat er rond 13.00 uur 160 kilometer file. Vooral richting de grens rijdt het langzaam, bijvoorbeeld op de A12 bij Arnhem en op de A16 bij Breda.

19 juli '24 (12:06)

Werkzaamheden verbetering Houtribweg (N307) in Lelystad

De gemeente Lelystad en de provincie Flevoland hebben hun handtekeningen gezet onder een samenwerkingsovereenkomst. Daarin is afgesproken om de Houtribweg (N307) de komende jaren aan te passen. Daarover bericht de gemeente Lelystad.

19 juli '24 ( 9:22)

Wegwerkzaamheden aan Amerikaweg en Boerhaavelaan in Haarlem

In Schalkwijk en Haarlem Oost worden veel woningen gebouwd. Dat zorgt voor een toename van het verkeer. De Amerikaweg en de Boerhaavelaan zijn belangrijke toegangswegen. De Amerikaweg krijgt groot onderhoud en de Boerhaavelaan wordt opnieuw ingericht. Daarover bericht de gemeente Haarlem.

19 juli '24 ( 8:45)

Onweersbuien: zaterdagavond code geel in midden en zuidoosten

Het KNMI heeft voor Noord-Brabant, Utrecht, Limburg en Gelderland code geel afgegeven vanwege plaatselijk stevige onweersbuien zaterdagavond. Bij die buien zijn windstoten, wateroverlast en hagel mogelijk.

19 juli '24 ( 8:00)

Forse toename gestolen vrachtwagens eerste helft 2024

De afgelopen zes maanden zijn opvallend meer zware bedrijfsvoertuigen gestolen dan in dezelfde periode vorig jaar. Het aantal diefstallen nam met 44 procent toe, meldt de Rijksdienst Wegverkeer (RDW).

18 juli '24 (14:45)

Advies: maak tram, bus en metro volgend jaar 3 procent duurder

Een rit in het stads- en streekvervoer wordt volgend jaar waarschijnlijk 3 procent duurder. Dat bevestigt directeur Jan van Selm van samenwerkingsverband DOVA na een bericht hierover van NU.nl.

18 juli '24 (10:45)

Heinenoordtunnel vanaf 26 juli twee weken dicht vanwege renovatie

De Heinenoordtunnel op de snelweg A29 tussen Rotterdam en Bergen op Zoom is van vrijdag 26 juli tot en met vrijdag 9 augustus in beide richtingen dicht omdat de tunnel gerenoveerd wordt. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers in de richting van de Hoeksche Waard gebruik te maken van de omleidingen via de A16 en de N217. Verkeer met bestemming Zierikzee en Bergen op Zoom moet gebruikmaken van de omleiding via de A16, A17 en A59.

18 juli '24 ( 9:00)

Forse toename autoverkoop Volvo

Volvo Cars heeft in het vorige kwartaal flink meer auto's verkocht dan in dezelfde periode een jaar eerder. Vooral in thuismarkt Europa wist de Zweedse fabrikant te profiteren, met een toename van 40 procent in het aantal verkochte wagens. Deze stijging is grotendeels toe te schrijven aan elektrische Volvo's.

18 juli '24 ( 6:15)

Verkoop van volledig elektrische auto's in EU nauwelijks toegenomen

De verkoop van volledig elektrische auto's in Europa is in de eerste helft van dit jaar amper gegroeid. Volgens de Europese autobrancheorganisatie ACEA verloren stekkerwagens daarmee terrein aan hybride modellen, waarvan er bijna een vijfde meer op kenteken zijn gezet.

17 juli '24 (21:15)

Autoconcern Stellantis gaat zich meer richten op hybride voertuigen

Stellantis, het autoconcern achter merken als Fiat, Peugeot en Opel, is van plan de productie van transmissiesystemen voor hybride voertuigen op te voeren. Daarmee schaaft het bedrijf verder aan zijn strategische koers, nu de vraag naar volledig elektrische auto's de laatste tijd is verzwakt.