Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Felle brand in deze week geleverde waterstofbus van Arriva

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 4 min
location_on [xx]km
In een waterstofbus van Arriva is woensdagmiddag brand ontstaan. De bus stond geparkeerd in een loods van de OV-organisatie in Doetinchem waar de afdeling Asset Management is gevestigd. De bus was net deze week in de Achterhoek aangekomen en zou vanaf december van start gaan in de dienstregeling. Omdat er bij de brand gevaarlijke stoffen zouden zijn vrijgekomen heeft de Veiligheidsregio even na 15.00 uur een NL-Alert verstuurd. Dit meldt dagblad de Gelderlander. 

Volgens de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland en Arriva is iedereen die bij de brand betrokken was in veiligheid gebracht en zijn er zoals het nu lijkt geen mensen gewond geraakt bij de brand in Doetinchem.

Bussen vanaf december de weg op 

In een persbericht liet Arriva eerder vandaag weten dat de waterstofbus, de eerste in een serie van tien, juist deze week was geleverd in de Achterhoek. De komende tijd zouden chauffeurs van de ov-organisatie geïnstrueerd worden en zou personeel van de afdeling Asset Management leren hoe zij onderhoud moeten uitvoeren aan de bus.

Of de brand in de waterstofbus gevolgen heeft voor het plan om waterstofbussen te laten rijden is nog niet duidelijk. 

#Doetinchem: kom niet kijken bij de brand, er is kans op explosies ivm de waterstofbus die in brand staat in de loods van Arriva. De collega's blussen de brand ook vanaf buiten.

— Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (@VNOGregio) October 28, 2021

Door: Nationale Transportgids

23 februari '24 ( 9:15)

Advocatenkantoor onderzoekt compensatie bezitters Babboe-bakfiets

Advocatenkantoor Birkway onderzoekt of bezitters van Babboe-bakfietsen compensatie kunnen krijgen. Via de website bakfietsclaim.nl kunnen gedupeerden zich vanaf vrijdag melden, laat het kantoor weten in een verklaring.

23 februari '24 ( 7:21)

Bijeenkomsten over werkzaamheden aan brug over Noordhollandsch Kanaal

Rijkswaterstaat werkt vanaf april tot september 2024 aan de brug in de A7 over het Noordhollandsch Kanaal bij Purmerend. Tijdens enkele inloopbijeenkomsten zal zij bewoners en ondernemers informeren over dit project. Dat meldt Rijkswaterstaat.

23 februari '24 ( 7:15)

Vijf vervoerders maken kans op Utrechtse ov-concessies

Vijf vervoerders maken kans om de concessie Utrecht Binnen of Utrecht Buiten te winnen. Woensdag 21 februari 2024 dienden Arriva, EBS, Keolis, Qbuzz en Transdev hun inschrijvingen voor de aanbesteding van de twee concessies in. De concessies gaan in december 2025 in en duren tot en met 2035. Daarover bericht de provincie Utrecht.

22 februari '24 (18:15)

Vanavond in het hele land code oranje

Ook voor Limburg geldt vanaf 19.00 uur code oranje om zware wind door storm Louis. In het hele land waarschuwt het KNMI voor zeer zware windstoten. De storm komt rond 19.00 uur over Zeeland het land binnen en gaat daarna in de richting van het noordoosten. Rond 01.00 of 02.00 uur verlaat de storm het land vanuit Groningen.

22 februari '24 (12:30)

Meer ongelukken in steden met e-steps en slechte fietsstructuur

In Nederland mag je met verreweg de meeste e-steps niet de openbare weg op, maar in veel andere landen wel. Daar zijn dan ook meer verkeersongelukken met letsel, meldt de universiteit van Tilburg.

22 februari '24 (11:30)

Slimme rijhulpsystemen verminderen kans op verkeersongevallen

Slimme rijhulpsystemen kunnen de kans op ongevallen in het verkeer met 30 tot 40 procent verkleinen. Dat concludeert het Verbond van Verzekeraars uit eigen onderzoek.

22 februari '24 ( 9:30)

Mercedes heeft last van dalende vraag naar elektrische auto's

Het Duitse automerk Mercedes-Benz waarschuwt dat de winst dit jaar gedrukt wordt door een dalende vraag naar elektrische auto's. Ook heeft het concern last van een afkoelende economie.

22 februari '24 ( 9:00)

Code geel: storm Louis op komst

Nederland krijgt aan het eind van de dag te maken met een storm: Louis. Volgens Weeronline is er vanaf de late middag in het westen al sprake van harde wind, stevige buien en zware windstoten. Halverwege de avond moet het hele land rekening houden met zware windstoten van ruim 80 kilometer per uur.

22 februari '24 ( 6:00)

Ook Tesla-concurrent Rivian schrapt banen

Maker van elektrische auto's Rivian schrapt opnieuw honderden banen, terwijl de rivaal van onder meer Tesla worstelt met een stagnerende vraag en economische turbulentie. Daarmee snijdt er opnieuw een grote speler op de markt voor elektrische auto's in zijn personeelsbestand. Onlangs maakte Polestar ook al bekend afscheid te nemen van 15 procent van zijn personeel, waardoor 450 mensen moesten vertrekken.

21 februari '24 (20:15)

Sjoemelsoftware ontdekt in diesel-SUV's van BMW

De Duitse verkeersautoriteit heeft illegale sjoemelsoftware ontdekt in sommige diesel-SUV's van BMW. De autofabrikant zelf zegt dat de betrokken auto's voor 2014 zijn gemaakt.