Vrachtwagenchauffeurs opgelet, komend weekend rijverboden in Europa

Door Redactie Nationale Transportgids
3 min
Komende zondag en maandag zijn er in een aantal lidstaten van de Europese Unie rijverboden van kracht. Beide dagen zijn dan officiële feestdagen: op 31 oktober wordt Reformatiedag (ook wel Hervormingsdag genoemd) gevierd en op 1 november Allerheiligen. Dit meldt evofenedex.

Op zondag 31 oktober is het Reformatiedag. In Duitsland is dat alleen feestdag in de deelstaten Brandenburg, Bremen, Hamburg en Niedersachsen (nieuw bijgekomen dit jaar) Mecklenburg-Vorpommern, Sachsen, Sachsen-Anhalt en Thüringen. In deze deelstaten geldt er dan ook een rijverbod. Verder is er op deze dag een rijverbod van kracht in Slovenië.

Allerheiligen

maandag 1 november is het Allerheiligen. In de volgende landen geldt normaal gesproken een rijverbod. Maar omdat Allerheiligen dit jaar op een zondag valt, is het rijverbod al van kracht.

Het rijverbod geldt in Duitsland (alleen feestdag + een rijverbod in de deelstaten Baden-Württemberg, Bremen, Hamburg, Nordrhein-Westfalen, Rheinland-Pfalz, Saarland en Beieren, Frankrijk, Hongarije, Italië, Kroatië, Luxemburg, Oostenrijk, Polen, Portugal, Slovenië, Slowakije en Spanje. 

Uitzonderingen

Bijzonderheden over de tijdstippen in de diverse landen, voor welke voertuigen de rijverboden van toepassing zijn en de uitzonderingen vind je in de Landeninformatie voor transport naar het buitenland op de website van evofenedex.

Door: Nationale Transportgids