Zeer ernstige verkeershinder door afsluiting A12 Utrecht – Den Haag

Door Redactie Nationale Transportgids
3 min
Rijkswaterstaat verwacht van 27 september 21.00 tot 7 oktober 05.00 uur 2021 heel ernstige verkeershinder op de snelweg A12 Utrecht richting Den Haag, tussen knooppunt Oudenrijn en Reeuwijk. Er is een complete afsluiting van de A12 tussen knooppunt Oudenrijn en Nieuwerbrug door groot onderhoud. Dit meldt Rijkswaterstaat. 

Door de slechte technische staat van de A12 is op korte termijn onderhoud nodig. Het verder verschuiven van de werkzaamheden is niet mogelijk.

Rijkswaterstaat vervangt het asfalt tussen Woerden en Reeuwijk over een lengte van 4,5 km door dubbellaags geluidsreducerend asfalt. Daarnaast vinden er tussen knooppunt Oudenrijn en Woerden verschillende onderhoudswerkzaamheden plaats.

Doorgaand verkeer en bestemmingsverkeer wordt zoveel mogelijk omgeleid. Weggebruikers moeten rekening houden met grootschalige omleidingen en extra reistijd die kan oplopen tot 60 minuten.

Omleidingen en alternatieven

Er is een omleiding voor het verkeer richting Den Haag via de snelwegen A2, A9 en A4. Verkeer richting Rotterdam via de snelwegen A2, A27 en A15. Lokaalverkeer leidt Rijkswaterstaat via de gele informatieborden om. Automobilisten worden aangeraden om andere routes te kiezen en de grote hinder te vermijden, als dat mogelijk is. Dit kan bijvoorbeeld door thuis te werken, buiten de spits te reizen of te kiezen voor het openbaar vervoer. 

Door: Nationale Transportgids
Beeld: Rijkswaterstaat