CBR informeert Tweede Kamer over corona-inhaalslag examens

Door Redactie Nationale Transportgids
4 min
CBR-directeuren Alexander Pechtold en Jan Jurgen Huizing hebben afgelopen dinsdag de commissie voor Infrastructuur en Waterstaat van de Tweede Kamer geinformeerd over het CBR-plan voor de corona-inhaalslag. Dit meldt het CBR.

Hierbij kwam ook de actuele situatie aan de orde. Eerder die dag stuurde minister Van Nieuwenhuizen de CBR-rapportage van april naar de Tweede Kamer.

Inhaalexamens op pijl

De inhaalexamens zijn voor een groot deel afgenomen of ingepland. De reserveringstermijnen voor de examens en de slagingspercentages zijn op dit moment zodanig, dat de plannen voor ingrijpende maatregelen, zoals het tijdelijk stoppen van de tussentijdse toets, nu nog in de la kunnen blijven.

Nieuwe examinatoren aannemen

Door de coronalockdowns in 2020 en 2021 zijn er ruim 760.000 examens en toetsen in te halen. Op 23 maart presenteerde het CBR een plan van aanpak om alle examens die niet afgenomen konden worden zo snel mogelijk in te halen en de reserveringstermijnen zo snel mogelijk terug te dringen. CBR neemt 100 nieuwe examinatoren aan, en werkt over. We roepen rijscholen op om leerlingen alleen examen te laten doen, als ze goed zijn voorbereid. Zo slagen meer mensen in een keer en zijn minder herexamens nodig.

Door: Nationale Transportgids

Lees ook: CBR creëert extra plekken voor inhalen theorie-examens