Jumbo opent negende hub in Hengelo

Door Redactie Nationale Transportgids
2 min
Jumbo Supermarkten heeft vanochtend een nieuwe hub in Hengelo (Overijssel) geopend. Deze negende centrale thuisbezorglocatie zorgt voor de verdere distributie van bestelde boodschappen via de website of de app van de supermarktketen. De nieuwe thuisbezorghub vergroot de online bezorgcapaciteit in de regio. Dit meldt Jumbo.

De nieuwe thuisbezorghub is het antwoord op de toenemende vraag naar online boodschappen, omdat steeds meer klanten de voordelen van thuisbezorging ontdekken. Om de boodschappen zo snel en efficiënt mogelijk te kunnen bezorgen, opent Jumbo op meerdere plekken in Nederland kleinere thuisbezorglocaties voor haar online bestellingen. Met een centrale thuisbezorghub is de capaciteit beter te benutten en zijn de ritten beter in te plannen. Hierdoor worden minder kilometers gemaakt.

Verdere uitbreiding

Eerder zijn hubs geopend in Amsterdam, ’s-Hertogenbosch (bij het e-fulfilmentcenter - EFC), Middelburg, Utrecht, Breda, Heerhugowaard en Bemmel. Ook werd begin 2021 een nieuw EFC geopend in Bleiswijk dat tevens functioneert als hub. Om te blijven voldoen aan de groeiende vraag naar thuisbezorging, staat het vergroten van de online bezorgcapaciteit door verdere uitbreiding met hubs en hoog op de agenda. Na deze opening in Hengelo volgen later dit jaar nog zeven nieuwe hubs op verschillende plekken in het land. 

Door: Nationale Transportgids