MAN TGX uitgeroepen tot International Truck of the Year 2021

Door Redactie Nationale Transportgids
3 min
De nieuwe TGX-reeks van MAN is verkozen tot International Truck of the Year 2021.  De prestigieuze prijs werd maandagmiddag uitgereikt aan Andreas Tostmann, CEO van MAN Truck & Bus, tijdens een virtuele ceremonie op het hoofdkantoor van MAN in München. Dit meldt International Truck of the Year.

De MAN TGX nam het in de verkiezing op tegen de Volvo FH en versloeg die met een score van 155 punten tegen 101 punten. Op basis van de regels van de International Truck of the Year wordt de jaarlijkse onderscheiding uitgereikt aan de truck die in de afgelopen twaalf maanden op de markt is gebracht en die de grootste bijdrage heeft geleverd aan de efficiëntie van het wegvervoer.

Er wordt rekening gehouden met verschillende belangrijke criteria, waaronder technologische innovatie, comfort, veiligheid, rijgedrag, brandstofbesparing, ecologische voetafdruk en Total Cost of Ownership (TCO).

Transportbehoefte van vandaag én morgen

Met behoud van een sterk familiegevoel met de huidige heavy-duty generatie, vertegenwoordigt MAN's nieuwe TGX-reeks een grote stap voorwaarts op het gebied van comfort, veiligheid, brandstofefficiëntie, connectiviteit, geavanceerd serviceportfolio en mens-machine-interface.

De voorzitter van de International Truck of the Year, Gianenrico Griffini, vatte de stemming van de jury samen: “Met de introductie van de nieuwe TGX heeft MAN een toekomstgerichte reeks zware vrachtwagens geleverd die in staat is om aan de transportbehoeften van vandaag en morgen te voldoen.”

Door: Nationale Transportgids
Beeld: 
International Truck of the Year