Truckland levert 27 nieuwe DAF’s aan GVT Group of Logistics

Door Redactie Nationale Transportgids
4 min
Met de levering van negentien DAF CF 410 FT Space Cab trekkers aan de GVT Group of Logistics in Tilburg, heeft Truckland onlangs een order van in totaal 24 identieke DAF CF trekkers en een drietal CF 410 FA Space Cab bakwagens gecompleteerd. In het hart van deze levering bevond zich de 500e aan deze innovatieve Brabantse logistiek dienstverlener geleverde DAF. Een mijlpaal die de lange en hechte samenwerking tussen GVT Group of Logistics, DAF en Truckland markeert. Dit meldt Truckland.

De nu in gebruik genomen DAF CF’s gelden deels als vervanging en deels als uitbreiding op het bestaande wagenpark. Het wagenpark telt momenteel 350 motoreenheden en 800 getrokken eenheden. Door de verschillende specificaties sluit het wagenpark naadloos aan op de gewenste transportbehoeften. “Het merendeel van die motoreenheden komt van DAF”, aldus directeur Wil Versteijnen van GVT Group of Logistics zijn verhaal. “Deze nu geleverde CF-en gaan rijden bij ons intermodale bedrijf BTT Multimodal container solutions en binnen ons eigen fijnmazige 24-uurs GVT Benelux distributienetwerk met vijf strategisch over het land verspreide eigen vestigingen met crossdockmogelijkheden.” 

Snelle achterasreductie

De door Truckland geleverde DAF CF-en zijn voorzien van een TraXon 12 automaat, airconditioning, standverwarming, een Luxury Air lucht-geveerde chauffeursstoel, koelkast, de MX-engine rem (470 pk remmend vermogen), een lucht-geveerde achteras, de Space Cab cabine met Skylights en DAF Connect (het online DAF fleet-managementsysteem dat inzicht geeft in relevante informatie over de truck, chauffeur en locatie). Het vermogen komt van de 410 pk sterke MX-11 Euro 6 motor met een koppel van 2100 Nm. Verder is er gekozen voor een snelle achterasreductie waarmee de truck soepel accelereert, altijd over de juiste kracht beschikt en op kruissnelheden maar weinig toeren draait en minder verbruikt en uitstoot.

Door: Nationale Transportgids